Kento Momota klatrer videre mod toppen

Loading

Japanske Kento Momota tog i går endnu et skridt i retning af at komme tilbage i verdenstoppen. Danske Mathias Thyrri er efter sit møde med japaneren sikker på, at japaneren snart er tilbage i Superseries-sammenhæng.

Den tidligere suspenderede japaner spillede sig helt fra kvalifikation til finalen og vandt i går Belgian International uden at afgive et eneste sæt undervejs. På vejen slog han blandt andet danske Mathias Thyrri med cifrene 21-11, 21-13. Vi tog en snak med Mathias Thyrri for at høre, hvordan det er at spille mod Kento Momota, og for at høre hvor skarp den tidligere verdens toer er for tiden.

Video: Finalerne ved Belgian International 2017

– Først og fremmest var det en vanvittig fed oplevelse at møde Kento. Han er et stort forbillede for mig, så derfor var det en rigtig fed oplevelse at spille imod ham, siger Mathias Thyrri til Badmintonbladet.

Så selvom Mathias Thyrri blev slået ud af turneringen, så var det stadig positiv oplevelse at møde så stor en spiller. Men kunne danskeren undervejs overhovedet finde nogle huller i sit forbilledes spil?

– Puha, der var sgu ikke mange huller ved ham. Han spillede med utrolig god kvalitet. Man kunne ikke bare lige spille et par bløde bolde, for så blev de straffet med det samme. Men jeg synes måske, der var små huller i hans defensiv, og også i maskeringerne på forbanen, siger Mathias Thyrri.

Mange husker nok Kento Momota’s sublime offensiv, og Mathias Thyrri kan bekræfte, at den stadig er lige så imponerende, som vi husker den.

– Hans offensiv er virkelig uhyggelig god. Han har så mange variationer og maskeringer. Selvom han ikke slår vildt hårdt, så ligger de bare med så god kvalitet, at det er svært at gøre noget ved dem, siger Mathias Thyrri.

Den præcise og mindre hårde offensiv er blevet meget udbredt i toppen af herresingle, og Kento Momota behersker den i den grad. Selvom kommunikation med den japansk talende stjerne er lidt vanskelig, så fik danskeren også snakket kort med sit forbillede.

– Jeg snakkede lidt med ham efter kampen. Men det er meget besværligt at snakke med ham, da han ikke er særlig god til engelsk. Men han virker som en meget ydmyg og behagelig type, siger Mathias Thyrri.

Efter sit møde med japaneren er Mathias Thyrri ikke i tvivl om, at Kento Momota snart vender tilbage til toppen og endnu engang skal spille med om de helt store titler.

– Jeg synes, at han virker lige så skarp som inden karantænen. Han spillede en rigtig god turnering i Belgien, og jeg er sikker på, at han er helt i toppen om maksimalt et års tid, siger Mathias Thyrri.

På Badminton Europe’s YouTube-side kan du se kvartfinalerne, semifinalerne og finalerne og selv vurdere, hvor skarp Kento Momota ser ud.

Video: Alle Badminton Europe’s videor fra Belgian International 2017

 

Læs også

Stoffersen og Thyrri leverer stort resultat i Tyrkiet

Mathias Thyrri og Mikkel Stoffersen vandt en imponerende sejr i kvartfinalen ved Turkey International.   Mathias …

En kommentar

  1. Flot indsats Mathias Thyrri Jørgensen 💪💪💪

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.