Jens Meibom bliver Badminton Danmarks nye sports- og elitechef

Loading

Jens Meibom bliver ny sports- og elitechef i Badminton Danmark pr. 1. marts 2017.
Som en del af den nye OL-cyklus og øget fokus på talentarbejde har Badminton Danmark været på udkig efter en ny sports- og elitechef, og forbundet er meget tilfredse med, at det nu kan præsentere Jens Meibom som ny mand på posten.

– Vi er super glade for og meget tilfredse med, at det er lykkedes os at indgå en aftale med Jens Meibom, som ny sports- og elitechef i Badminton Danmark. Jens har et dybt og indgående kendskab til dansk badminton såvel lokalt, nationalt som internationalt og har især gennem de sidste fire år fulgt dansk badminton meget tæt fra sidelinjen, som konsulent i Team Danmark, siger Badminton Danmarks adm. direktør, Bo Jensen.

Jens Meibom kommer fra en konsulentstilling i Team Danmark. Her har han været ansvarlig for opbygningen af det sportspsykologiske fagområde og været teamleder for det sportspsykologiske team igennem syv år.

– Jeg føler mig privilegeret og stolt over at skulle stå i spidsen for dansk elitebadminton. I 30 år har dansk elitebadminton kunnet matche nationer som Kina, Indonesien og Korea. Det burde ikke kunne lade sig gøre. Men det kan vi i dansk badminton, og det skal vi være stolte over. Vi skal fortsat skabe resultater i verdensklasse, og vi skal gøre det med udgangspunkt i de værdier, der er i vores sport: glæde, udvikling, fællesskab og oplevelser, siger Jens Meibom.

Den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, ser også frem til at arbejde med Jens Meibom i den nye sportslige ledelse.

– Jeg glæder mig. Det er et spændende initiativ. Jeg kender Jens rigtig godt. Både for hans arbejde i Team Danmark, men også som tidligere landstræner, hvor jeg havde ham, da jeg selv spillede. Vi går en spændende og udfordrende tid i møde med en masse turneringer og mesterskaber, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet sammen med de nye landstrænere og Jens, siger Kenneth Jonassen.

Jens har arbejdet med eliteidræt hele sit voksne liv og har desuden en stor erfaring og viden om talentudvikling. Han har været ansvarlig for udviklingen af ”Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt” og er medforfatter på bogen ”Aldersrelateret Trænings Koncept 2.0”, som er Team Danmarks bud på målrettet og forsvarlig talentudvikling. Endelig har Jens en lang karriere inden for badminton – både som spiller og træner. Han blev flere gange danmarksmester som ungdomsspiller og blev dobbelt europamester som U19-spiller. Efter et par år som professionel badmintonspiller kastede han sig over trænergerningen og endte med at blive assisterende landstræner i perioden 1999-2004.

– Vi er overbeviste om, at vi med Jens’ kompetencer, viden om specifikt talentudvikling og øvrige kvalifikationer får en meget kompetent sportschef, som ikke kun kan bygge ovenpå det fundament, som Finn Trærup-Hansen har skabt, men som også kan videreudvikle vores bedste spillere og talenter til fortsat at være blandt den absolutte verdenselite og dermed sikre dansk badmintons internationale topplacering i fremtiden, siger Bo Jensen.
48-årige Jens Meibom ser også en store ære i at skulle bygge videre på den base, som den nuværende sportschef, Finn Trærup-Hansen, har opbygget.

– Finn (Trærup-Hansen, red.) har leveret et fornemt arbejde igennem mere end ti år, og dansk elitebadminton har opnået imponerende resultater i hans periode som sportschef. Det gode arbejde glæder jeg mig til at fortsætte og bygge oven på sammen med landstrænerteamet og alle øvrige aktører i Badminton Danmark, siger Meibom.

Fakta: Jens Meibom
Alder: 48 år
Civil status: Gift og har to børn
Bopæl: Bor i Værløse
Uddannelse: Cand. Scient. i Idræt fra Københavns Universitet
Uddannet proceskonsulent fra DISPUK
Ved at færdiggøre Master i ledelse fra Copenhagen Business School.

Pressemeddelelse fra Badminton Danmark

Læs også

Badminton Danmark svinger sablen: U13-landsholdet nedlægges

Badminton Danmark ændrer strukturen omkring ungdomslandsholdene, hvilket blandt andet betyder, at U13-landsholdet snart er en …