Jørgen Søvndal om potentiel oprykning: Det ville være godt for badmintonverdenen at se, at et hold som os kan gøre det

Loading

Det har kun været en lang succeshistorie for den lille klub Langhøj drevet af Jørgen Søvndal. Her fortæller Søvndal bl.a. om det særlige sammenhold i klubben og om, hvordan man rekrutterer spillere.

Søvndal er generelt glad for, hvordan spillerne agerer for ham og for klubben, da det ikke er den nemmeste klub at være i:

– Det er vanvittigt, hvad spillerne vil gå igennem for mig. Og som jeg siger, er det netop nødvendigt, at vi har denne fighterånd, da vi er underdogs, alle elsker at hade os, og de vil gøre alt for at slå os. De vil nemlig gøre meget for ikke at skulle helt til Langhøj. Men vi skal jo til dem og de til os, så sådan er det jo.

Det er dog sket et stemningsskifte, da han nu er begyndt at få flere rosende breve fra flere sider:

– Mange begynder at skrive til mig, at de har stor respekt for vores arbejde. Jeg har nemlig sendt mange spillere til andre klubber, og selv har jeg næsten ikke fået nogen.Men generelt kan jeg godt få spillere, hvis de fx er tømrere eller murere. Vi har imidlertid en fyr som Milan Ludik, der for fire år siden fik at vide, han ikke kunne spille badminton mere grundet en brækket hånd. Han var dog tæt på at komme til OL og spiller helt ok. Vi har også eksempelvis Jason fra Canada, og i dag skal jeg mødes med en spiller, der hedder Kieran. Det bliver spændende, da jeg ikke har mødt ham før.

Nye spillerindkøb for at tage det næste skridt 

Hvis holdet skal i ligaen, er der dog behov for forstærkninger, og derfor har Søvndal fået en særlig mand til at hjælpe på dette område i form af Joachim Persson. Aftalen er kommet i stand på denne måde:

– Jeg laver Team events gennem de ATVere, jeg har. Her mødte jeg Michael Kjeldsen fra Højbjerg, som sagde, at han ville hade at møde mig i ligaen, men med den tro på det, i har, skal det nok ske, mente han. Så han spurgte, om han kunne hjælpe. Jeg har netop brug for denne hjælp, da jeg ikke har tid til bl.a. at kigge på ranglister. Kjeldsen foreslog så Joachim Persson.

– Han har hjulpet til i forhold til spillerindkøb. Det hænger også sammen med, at jeg er hovedsponsor for Perssons mors klub i Tyskland. Derfor tror jeg, han vil give noget tilbage. Han er også en fin fyr, der er meget professionel. Persson er nemlig en god mand at have, da han har masser af forbindelser, idet han godt ved hvem, der vil spille og lige mangler en klub. Persson fortæller dem så, at de ikke skal gøre det for pengene, men for min skyld. Jeg forlanger i den forbindelse ikke, at de skal vinde, men at de skal gøre deres bedste, og det gør de.

Et helt specielt sammenhold

En anden ting, der er meget vigtig for Søvndal, er, at spillerne bidrager med mere end bare spillet på banen:

– Spillerne er således gode til at tage sig af børnene i klubben, i og med de fx tager træninger, når jeg er lidt presset. De kommer også med nye øvelser, som kan give en fed variation i træningen. Vi gør det altså på vores måde, idet vi eksempelvis spiser sammen (hvor vi bl.a. drøfter disse nye øvelser) og i det hele taget har et godt sammenhold. Det er fedt, at sammenholdet er så godt, nu når vi jo er så forskellige. Jeg er virkelig stolt af spillerne. Det motiverer også ungdomsspillerne i klubben, for selvom man måske ikke lige kender spillerne, kan man godt se, at de kan spille badminton, når de deltager i træningerne.

Søvndal har store forhåbninger for fremtiden og mener, at det kan være sundt for ligaen, hvis et hold som Langhøj kommer i ligaen:

– Hold som Odense, Greve og Triton har historik. Det ville imidlertid være godt for badmintonverdenen at se, at det kunne lade sig gøre for sådan nogle som os at komme i ligaen. Så kommer der også noget i ligaen, man ikke har set før. For hvis man ser hallen og stedet, så tror man ikke på, at det kan lade sig gøre. Vi var imidlertid tæt på sidste år, og i år er det endnu sværere. Men hvis vi er dygtige og gode nok, så har vi chancen. Jeg går i hvert fald efter det. Det er ikke nogen hemmelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.