Overblik: Fem friske badminton updates

Mathias Boe/Carsten Mogensen. Foto @ Djarum Badminton

Loading

Her har vi samlet fem spændende badminton updates, vi synes, du skal læse.

1. Landstræner Jonassen roser Boe og Mogensen efter sejr i Korea
I Mathias Boe og Carsten Mogensens femte Korea Open finale fuldendte herredoublen deres hattrick, og de fik den tredje triumf i Seoul på otte år (tidligere 2009 og 2014). Modstanderne var de indonesiske troldmænd, Sukamuljo og Gideon, som Boe/Mogensen nu har slået fire ud af fem gange.

Landstræner Kenneth Jonassen havde masser af ros til veteran-doublen, der hev sin Superseries-titel nummer 16 hjem. “De er taktisk kloge og i stand til at spille på nogle parametre, der i herredouble gør det rigtig, rigtig svært at dæmme op for det, de kan. De er mestre i at få tingene over på deres parametre, for eksempel servesituationen, og de har en exceptionel god defensiv.”

2. Rasmus Fladberg om belgisk triumf
De danske mestre i herredouble, Rasmus Fladberg og Frederik Colberg, kunne skrive endnu en god sejr på CV’et, da de vandt Belgian International i weekenden. Det blev en hurtig affære med korte dueller. “Jeg synes, at der bliver afgjort ekstremt meget på de første tre bolde. Boldene var meget hurtige, og der blev dømt mange overhåndsserver. Så det er bare så fedt at vinde den her”, fortalte Rasmus Fladberg sent lørdag aften.

3. Ny serveregel træder i kraft
Det internationale badmintonforbund, BWF, har besluttet at lade en ny serveregel blive implementeret ved All England 2018. Serven må rammes i en maksimal højde på 110 cm. Viktor Axelsen har tidligere gjort grin med netop den regel, da den kom på tegnebrættet i maj måned. Nu gentager Axelsen sin kritik, da han mener, at BWF’s nye serveregel diskriminerer høje spillere, som ham selv (194 cm) og Mads Kolding (205 cm).

4. Axelsens stjal Jan Ø. Jørgensens drøm
29-årige Jan Ø. Jørgensen er nygift og i gang med genoptræning efter en drilsk hælsporeskade. Det har blandt andet placeret ham på sidelinjen, da der blev spillet VM i Glasgow, hvor Viktor Axelsen blev verdensmester. I denne TV2 podcast fortæller Jan Ø. Jørgensen, om hvilken smerte træningsmakkerens VM-triumf gav hjemme i sofaen.

5. Malaysiske OL-sølvvindere bliver delt op
Den malaysiske herredouble Tan Wee Kiong og Goh V Shem tryllebandt badmintonverdenen, da de spillede sig til to matchbolde i OL-finalen i Rio 2016. Men med to servefejl smed Goh og Tan OL-guldet på gulvet, og siden har de haft særdeles vanskeligt ved at finde melodien. Nu har Morten Frost og det malaysiske badmintonforbund, BAM, tilmeldt de to doublespecialister til French Open med nye makkere. Måske er det enden for et spændende doublepar.

Læs også

Mathias Boe viser høj klasse i den indiske badmintonliga

Mathias Boe imponerede i går i den indiske badmintonliga. Ligeledes gjorde Viktor Axelsen. I går …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.