Husker du…: De sidste danske vinder af Dutch Open

Loading

Dutch Open starter i næste uge, og i den forbindelse frisker vi hukommelsen op for vores badmintonfans. Danmark har været det land, som overordnet set, har vundet flest titler i Dutch Opens historie blandt andet 27 titler i herresingle. Dog skal vi hen i en anden kategori for at finde de sidste danske vindere af Dutch Open.

Stærkt dansk par
Vi skal tilbage til 2012, hvor et ungt dansk par ved navn Mads Pieler Kolding/Kamilla Rytter Juhl indtrådte arenaen i Holland med en forhåbning om en topplacering i mixeddouble. De var femteseedede, men skulle igennem nogle svære kampe på papiret. De første tre kampe gik let for danskerne, som slog et fransk, hollandsk og engelsk par. I semifinalen kom dog den første hurdle, da danskerne stod overfor de førsteseedede Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet fra Schweiz. I 1. sæt var det måske lidt overraskende danskerne, der styrede begivenhederne, og var foran hele sættet. Det endte med hele 21-10 i 1. sæt. 2. sæt blev mere tæt, men schweizerne fandt aldrig melodien i kampen, og det udnyttede danskerne fuldt ud. 2. sæt endte med 21-16 til danskerne. Dermed havde danskerne spillet sig i finalen.

Finale
I finalen stod danskerne over for engelske Marcus Ellis/Gabriella White, som var sjetteseedede ved turneringen. Igen fortsatte danskerne den imponerende stil fra semifinalen og gav ikke englænderne mange chancer for at komme ind i kampen. Det unge danske par vandt med 21-15 og 21-13 over Ellis/White, og kunne dermed juble over en flot turneringssejr.

Det bliver spændende at se om danskerne i næste uge kan gøre kunsten efter. Der er danskere med i alle rækker.

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …