Ligakval: Ikast reddede point hjemme mod KMB2010

Loading

Ligakvalifikationen går ind i sin afgørende fase, og som sidste år, er der tre hold i spil til oprykning. Ikast er det ene hold, men de havde det vanskeligt hjemme mod bundproppen Kastrup-Magleby.

Efter de to første runder havde gæsterne fra Amager bragt sig foran 3-1. Godt nok slog Olga Golovanova veteranen Anne Marie Pedersen og holdt derved midtjyderne inde i pointene. Til gengæld tabte Ikasts Karoline Synnestvedt og Elizaveta Tarasova til Zenia Dam og Nicoline Pedersen.

Den nykårede VEB-spiller, Victor Svendsen fandt ikke melodien mod Luis Enrique Penalver og tabte overraskende i to sæt. Mixeddoublen satte Kastrups Freja Ravn og Mikkel Elbjørn sig på, og så havde Ikast ryggen mod muren.

– Vi er egentlig godt tilfredse med at få to point idag. Vi ser seks ret åbne kampe, og jeg synes, at vi viser fin moral ved at komme tilbage, sagde Ikast-træner Sune Gavnholt til Badmintonbladet efter kampen.

Det gik nemlig sådan, at Ikast vandt både 2. herresingle og herredoublen, så kampen skulle i Golden Set. Her valgte de to hold at spille herresingle, og Sune Gavnholt gav Victor Svendsen mulighed for revanche.

– Jeg var sikker på, at Victor kunne gøre det bedre end i den ordinære kamp. Han vandt også ret sikkert, vistnok med 21-12.

På spørgsmålet om, hvordan det er at miste sin første herresingle til næste sæson, svarede Sune Gavnholt:

– Vi ville rigtig gerne have holdt på Victor, men vi kan ikke tilbyde helt de samme ting, som nogle af de mere pengestærke eller centralt beliggende klubber.

– Victor har været her i fem år og har vist stor fremgang. Det er altid spilleren selv, der er afgørende for sin udvikling, men jeg er glad for at have været med til at flytte ham og været tæt på hans mange sejre.

4-3 sejren gav Gavnholts tropper to point til tabellen. Ikast ligger et point efter Gentofte, som lige nu sidder på den anden oprykningsplads. Hvis Ikast skal gøre sig forhåbninger om at spille liga næste sæson, skal de dels slå Gentofte og dels matche københavnernes præstationer mod de andre hold.

– Vi vil gerne rykke op i Badmintonligaen, men det er ikke et ultimativt mål. Jeg synes, at vi befinder os godt i 1. division, og 13 kamp-systemet passer nok bedre til Ikast.

– Så længe der ikke er mere opmærksomhed og dækning af Badmintonligaen, synes jeg, at der burde spilles 13 kampe der også. Det tjener de unge talenter bedre og giver spillerne chancen for at spille to kampe. Som singlespiller kan man lære en hel del ved at spille single, og omvendt.

Næste kamp for Ikast er på hjemmebane d. 23. februar mod den direkte oprykningsrival Gentofte.

Læs også

Ikast melder truppen klar til næste sæson: Flere markante ændringer

Badmintonliga-nedrykkerne fra Ikast FS har til den kommende sæson i 1. division både mistet og …