Rong skifter til Langhøj i 3. division. Foto @ Annette Vollertzen

Langhøj har Badmintonliga-ambitioner

Loading

Australien, Kina, Langhøj og Rio de Janeiro – normalt ikke steder med den store sammenhæng. Men ikke desto mindre er de blevet forbundet af en lille badmintonklub i det vestjyske, med en ildsjæl ved navn Jørgen Søvndal, der gør tingene lidt anderledes, i spidsen.

Og hvordan er de førnævnte steder så forbundet? Ja, det kommer vi ind på lidt senere.

Ny sæson i divisionerne står for døren
Lad os først skrue tiden lidt tilbage til slutningen af marts måned. Her vandt Langhøj kvalifikationspuljen i Danmarksserien og skrev dermed lokalhistorie med en oprykning til 3. division.

– Klubben står dermed foran en sæson på divisionsniveau, men ambitionerne slutter ikke her, udtaler Jørgen Søvndal. Vi skal være den førende talentudviklingsklub i Vestjylland og så vil vi i ligaen inden for de næste 5-6 år.

Målsætningen er dermed klar. Og på den korte bane skal Langhøjs førstehold i 2. division allerede i den kommende sæson, som starter i september. Og dette bringer os tilbage til, hvordan Australien, Kina, Langhøj og Rio de Janeiro hænger sammen.

Australien, Kina, Langhøj og Rio de Janeiro
For klubben har fået to markante forstærkninger til den kommende sæson bestående af Kristina Gavnholt fra Ikast og Rong Schaefer fra Aarhus AB. To piger, der sammen med Milan Ludik i den kommende sæson vil udgøre det internationale islæt på holdet. Milan Ludik var for nylig i Kina for at spille VM for landshold (Sudirman Cup), og Kristina Gavnholt og Rong Schaefer har lige været i Australien for at spille Australien Open Super Series.

Fælles for alle tre er, at de forsøger at kvalificere sig til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016. For Milan og Rong vil det være første gang, hvorimod Kristina tidligere har deltaget i både Beijing 2008 og London 2012.

Spillere med klasse
Milan Ludik er pt. nummer 72 i verden i herresingle, Rong Schaefer er nummer 41 i verden i damesingle og Kristina Gavnholt var nummer 28 i damesingle, inden hun fik en skade, der har holdt hende ude et halvt år efter verdensmesterskaberne i København i august sidste år.

Kristina er nu 100 % tilbage, og ser frem til at spille badminton i den lokale Langhøjhal i den kommende sæson.

– Jeg glæder mig meget til at være en del af Langhøj, siger Kristina Gavnholt. Jeg har arbejdet sammen med Jørgen igennem flere år og glæder mig nu til at give noget tilbage til ham og klubben.

Den største gruppe af spillere i Langhøj er lokale spillere, der har spillet i klubben, siden de var små. Og det er på grund af dem, at Jørgen Søvndal har store ambitioner.

Jørgen fortæller: Vi har en gruppe af unge spillere, som har ambitioner og evnerne til at udvikle sig til at blive spillere på et højere niveau, end vi tidligere har haft i området. Derfor er det vigtigt for mig at give dem muligheden for at se hvor langt talentet rækker og samtidig lære, at man ikke kommer sovende til noget. Derfor er det vigtigt for mig, at vores internationale spillere er en del af dagligdagen i klubben og dermed kan give vigtige erfaringer videre.

Kilde: Pressemeddelelse fra Langhøj KFUM Badminton

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.