Dawall stryger til tops i Holland: Jeg er meget glad over og stolt af min sejr

Loading

Julie Dawall sejrede i finalen ved Dutch International. Her fortæller hun BadmintonBladet om kampen og om, hvorfor hun trods favoritværdighed gennem hele turneringen ikke altid har følt sig som favorit.

Dawall var tidligere på året i finalen ved Swedish International, hvor hun tabte. Derfor havde hun muligheden for at revanchere dette nederlag i dagens finale mod den useedede malaysiske spiller Muralitharan Thinaah, som hun besejrede ved VM for juniorer i 2015. Selv er Dawall topseedet.

Kampen startede ikke alt for godt, Idet Dawall hele tiden var lige ved at komme op i et lige først sæt. Thinaah trak dog fra hver gang, hun var tæt på. I andet sæt kom danskeren bedre fra start, men var dog bagud med et enkelt point ved opholdet. Herfra fandt hun dog formlen og tog syv point i træk og kort tid efter sættet.

Tredje sæt startede også med dansk dominans, hvorefter den malaysiske spiller kom på 6-6. Herfra tog Dawall det afgørende ryk og bragte sig i front med 11-6. Hun holdt fast i denne føring, og til sidst øgede hun endda og endte med at sejre med 21-11. Danskeren havde denne kommentar efter kampen:

– Det føles rigtig godt at stå øverst på skamlen. Jeg er godt tilfreds med kampen. Jeg skulle dog lige bruge første sæt til at læse hendes slag, da hun har fine maskeringer og spiller meget anderledes end for eksempel europæere. Men efter første sæt begyndte jeg at læse hendes slag og fik godt gang i mit eget spil.

Betydningen af at være førsteseedet

Dawall har gennem hele turneringen på papiret været favorit. Sådan forholder det sig dog ikke altid i virkeligheden:

– Jeg føler faktisk ikke, jeg er gået ind til særlig mange af kampene som favorit. Selvom jeg var topseedet, føler jeg stadig, at de tre kampe mod asiatere har været helt 50/50. Det kan godt være, at de ikke ligger så højt på verdensranglisten og jeg derfor er topseedet, men deres placering fortæller ikke altid om deres niveau. Men jeg er meget glad over og stolt af min sejr.

Tidligere på dagen tabte to danske par deres finaler.

Resultater fra Dutch International

 

Læs også

Finaleklar Dawall om rutsjebane-kamp: Vigtigt at komme godt fra start i tredje sæt

Julie Dawall viste stor mental styrke, da hun sejrede i semifinalen ved Dutch International. Her …

En kommentar

  1. Enevoldsen, Kurt

    Tillykke med turneringssejren til Julie Dawall Jakobsen. Jeg er især glad for, at hun her siger noget, som også jeg er helt enig i ; nemlig, at det som oftest IKKE er nok kun at se på rangliste-PLACERINGEN, når man udpeger favoritter til de enkelte kampe. Hvor mange/hvilke turneringer er spillet. Hvem har de været heldige/uheldige at møde tidligt i turneringer og så videre. Det er let for mig at skrive, men jeg MENER faktisk Badmintonbladet er lidt for slem til at udpege favoritter kun efter ranglisteplacering. Hilsen KURT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.