Verdens nr. 1 tæt på at stoppe karrieren

Loading

Når verdensranglisten bliver opdateret i morgen, vil Saina Nehwal have overhalet Carolina Marín og indtage førstepladsen i damesingle i stedet for den spanske verdensmester. Det gør hun fordi, hun får mange flere points med til verdensranglisten fra dette års VM, end hun fik fra sidste års VM, mens Carolina Marín ”blot” får det samme antal points som sidste år.

Men for lidt over et år siden var det lige før, at vi aldrig ville få Saina at se på en badmintonbane igen. Det fortæller den indiske stjerne til The Hindu (stor indisk avis) efter hjemkomsten fra VM i Jakarta.

Var ikke sig selv
– Jeg tænkte på at stoppe min karriere sidste år, fordi jeg blev irriteret over min performance. Jeg var ikke glad for den måde, jeg spillede på. Jeg vandt ikke de kampe, jeg skulle vinde. Det var en stor udfordring for mig, for jeg vidste, at jeg havde niveauet til at være med i toppen, udtaler Saina til den indiske avis.

– At tabe uden at kæmpe er slet ikke mig. Det var ikke den Saina, jeg selv kendte, og alene på grund af det tænkte jeg, at ”hvorfor byder jeg dog mig selv det her?”, fortsætter hun.

Sidste år under Thomas & Uber Cup, der blev spillet i netop Indien, begyndte Vimal Kumar at arbejde med Saina Nehwal. Han er stadig Sainas træner i dag, og hun takker ham for, at hun er kommet så stærkt tilbage, som hun er.

Større fokus
Hun flyttede væk fra Gopichand Academy i Hyderabad for at træne under Vimal Kumar i Bangalore, og det har haft afgørende betydning for Sainas karriere.

– Det hjalp meget at flytte til Bangalore, og det kan alle se. Jeg er blevet en anden person, og fysisk føler jeg mig meget bedre. Jeg er blevet mere fit og meget hurtigere, og ikke mindst, så tror jeg meget mere på mig selv nu, siger Saina.

Den store forskel på træningen i Hyderabad og Bangalore er, at på Gopichand Academy var Saina blot en af mange spillere, og derfor var der ikke så stor fokus på hende. I Bangalore koncentrerer Vimal Kumar sig udelukkende om Saina, så nu er der fuld fokus på hende.

– Vimals indflydelse er den største ændring. Jeg vil virkelig gerne takke ham mange gange for at tilbringe så meget tid på banen med mig og for dagligt at få mig til at tro på mig selv og på, at jeg kan blive nummer et. Hele hans opmærksomhed går til mig, og han arbejder med områder, hvor jeg er svag, siger Saina om sin træner.

Den tidligere indiske herresinglespiller Prakash Padukone får også et par ord med på vejen fra den indiske VM-sølvvinder.

– Vimal og Prakash har begge to altid fortalt mig en ting: ”Du er altid en mester, lige meget om du taber eller vinder. Bare gå ud og giv dit bedste!”

Et fantastisk år
Efter Saina Nehwals trænerskifte har hun haft et forrygende badmintonår. Således er det blevet til turneringssejre ved Australia Open og China Open i 2014 samt Syed Modi International Badminton Championships (Grand Prix Gold i Indien) og India Open i 2015, og hun har været i finalen ved All England og VM i år. I fire af disse finaler har hun mødt Carolina Marín – begge har fået to sejre.

Om sidste uges VM fortæller Saina, at det naturligvis var en stor skuffelse at tabe finalen. Omvendt er hun stolt af sin sølvmedalje, som er både hendes og Indiens bedste VM-resultat nogensinde. På spørgsmålet om hvilken medalje der vægter højest af OL-bronzen fra 2012 og VM-sølvet fra i år, svarer hun:

– Helt klart OL-bronzen. En medalje ved OL har nemlig været min drøm siden jeg var barn.

Kilde: The Hindu

Læs også

At være eller ikke være… topseedet i Hong Kong

Siden VM i Jakarta i august måned er der spillet fem Super Series-turneringer; Japan Open, …