Anders Antonsen. Foto @Tine Bay

Korea Open: Afbud giver danske herresingler gode muligheder

Loading

Med afbud fra blandt andet Viktor Axelsen, Lee Chong Wei og Srikanth Kidambi er vejen for alvor banet for en trio af danske herresinglespillere ved ugens store badmintonturnering Korea Open.

VM sidder stadig i benene hos nogle af verdens bedste badmintonspillerne, og det er da også derfor, at danske Viktor Axelsen har valgt at springe Korea Open over, der allerede i dag er skudt i gang med kvalifikationsrunderne. Afbuddet fra Viktor Axelsen, der var andetseedet i turneringen, betyder til gengæld, at herresingle-trioen Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Emil Holst og Anders Antonsen alle står med fine kort på hånden.

Vittinghus møder i sit første opgør ved turneringen malaysiske Chong Wei Feng, og en sejr her vil formentlig udløse en andenrunde-kamp mod Wei Nan fra Hong Kong. Anders Antonsen skal op imod Kenta Tsuneyama fra Japan, som danskeren slog to gang i vanvidsåret 2016, mens en sejr her vil give Antonsen en kamp i anden runde mod Qiao Bin fra Kina eller japaneren Kazumasa Sakai, der som bekendt slog en småskadet Jan Ø. Jørgensen ud af forårets All England-turnering.
Emil Holst møder Ygor Coelho fra Brasilien i første runde. Lee Hyun Il fra Korea eller Jonatan Christie fra Indonesien venter Holst i en potentiel anden runde.

Kjærsfeldt og Rohde klar i damesingle-rækken
I damesingle-kategorien er der på nuværende tidspunkt to danske spillere inde i hovedturneringen. Line Kjærsfeldt kan med en sejr i sin første runde i morgen spille sig til et opgør mod verdens nummer tre Sung Ji Hyun, mens  Natalia Koch Rohde til gengæld har fået en rigtig svær første runde, hvor hun løber ind i thailandske Ratchanok Intanon, der er syvendeseedet.

Danske Sofie Holmboe Dahl har udspillet sin chance i turneringen efter et nederlag i to sæt i første runde i kvalifikationen til indonesiske Gregoria Mariska Tunjung, mens også Mia Blichfeldt for kort tid siden blev sendt ud i et tæt opgør i tre sæt i første kvalifikationskamp.

Boe og Mogensen topseedet blandt herrerne
Stærkeste kategori for danskerne ved Korea Open er unægtelig herredouble-rækken, hvor både Danmark har den topseedede konstellation, samt den fjerdeseedede. Mathias Boe og Carsten Mogensen er tilbage som nummer et i verden, og de to møder i første runde Berry Angriawan og Hardianto Hardianto fra Indonesien.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad, som er fjerdeseedet, møder i deres første opgør et par fra kvalifikationen. Allerede i kvartfinalen kan de to danske par dog risikere at mødes, hvis begge vinder deres første to kampe.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen møder ligeledes et par fra kvalifikationen, og kan i en andenrunde-kamp løbe ind i det stærke japanske par Takeshi Kamura og Keigo Sonoda (3).

I damedouble stiller Sara Thygesen og Maiken Fruergaard til start, og de to møder i første runde det kinesiske par Huang Yaqiong og Yu Xiaohan, mens Thygesen i mixeddouble sammen med sin snart forhenværende makker Mathias Christiansen skal op imod koreanerne Chung Eui Seok og Yoo Hae Won.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er ligeledes med i damedouble-rækken, og med deres andenseedning forventes der en sikker sejr til dem i første runde mod et par fra Hong Kong.

Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby får til gengæld en svær opgave i deres første kamp, når de møder tredjeseedede Chang Ye Na og Lee So Hee fra Korea.

Eneste danske par med i mixeddouble er den nye konstellation Anders Skaarup Rasmussen og Line Kjærsfeldt. De møder i deres første kamp et par fra kvalifikationen.

Overblik: Danskernes kampe ved Korea Open

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.