Lin Dan er en del af en meget stærk kinesisk trup. Foto: @BadmintonBladet

Optakt til Sudirman Cup: Kan nogen true de kinesiske storfavoritter?

Loading

Når man kaster et blik på gruppe A ved Sudirman Cup, er der ikke den store tvivl om favoritværdigheden. De tifoldige mestre Kina er nemlig den ene deltager i denne gruppe. Gruppens andre deltagere er Thailand og Hongkong.

Kina har formået at vinde turneringen de sidste seks gange, den er blevet afholdt. Desuden er de forsvarende mester. Og selvom mange af spillerne fra sejren i 2015 ikke er at finde i den kinesiske trup, er det alligevel et meget stærkt hold, kineserne stiller med.

Den største stjerner på det kinesiske hold er Lin Dan, der har vist skræmmende form på det seneste ved blandt andet at vinde klart over Lee Chong Wei ved de asiatiske mesterskaber. Ved samme lejlighed viste Chen Long, der også er en del af det kinesiske mandskab, stor styrke efter en lang periode med blandede resultater. Han besejrede således netop Lin Dan i en forrygende finale. Og ud over disse to er det et stjernespækket kinesisk hold med spillere som Zhang Nan og Fu Haifeng.

Thailand og Hongkong får det svært

Kinas ene modstander i gruppen er Thailand. Thilænderne leverede deres bedste resultat ved Sudirman Cup i 2013, hvor de nåede semifinalen. Deres største stjerne er uden tvivl Intanon Ratchanok, som har vist fin form for nylig. Hun besejrede således blandt andet Carolina Marin i All England-kvartfinalen efter et vildt comeback. Det er dog en af de få kategorier, hvor de har en realistisk chance mod Kina. Dog har de også Denmark Open-vinderen Saensomboonsuk  Tanongsak, der er verdens nummer 11 på holdkortet. Men han får det svært mod de tidligere nævnte kinesiske verdensstjerner.

Den sidste deltager i gruppen er Hong Kong. Greves tidligere herresinglespiller Ka Long Angus, der er nummer ti i verden, er et af deres stærkeste kort. I en gruppe med fantastiske herresinglespillere får han dog stærk modstand. Han har følgeskab af blandt andet Yip Pu Yin, der er er nummer 27 i verden. Hun har dog været helt oppe som nummer otte i verden i 2011. Samlet set får Hong Kong dog det meget svært mod de to andre stærke gruppemodstandere.

Kampprogrammet for gruppen er (dansk tid):

Søndag klokken 20:00: Kina – Hongkong

Tirsdag klokken 02:00: Thailand – Hongkong

Onsdag klokken 20:00: Kina – Thailand

Sudirman Cup gruppe A

 

 

Læs også

China Open: Flot herresinglefinale lukker ballet i Kina

Der var dansk deltagelse i tre kategorier ved China Open-finalerne. Desværre blev det ikke til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.