Lin Dan er i godt selskab på ESPN liste. Foto @ ESPN

Lin Dan krydser klinger med Wozniacki

Loading

På ESPNs årlige liste over indflydelsesrige sportsfolk ligger badmintonspilleren Lin Dan side om side med det danske tennis-es Caroline Wozniacki.

Der er blevet plads til en enkelt badmintonspiller på ESPNs liste. Det er naturligvis Lin Dan, der trods faldende dominans på badmintonbanerne fortsat er en gigantisk stjerne i sit hjemland, Kina.

Lin Dan indtager pladsen som nummer 88 på listen, og han bliver akkurat overgået af Caroline Wozniacki, der med sit stærke Miss Sunshine-varemærke slog kineseren med en 87.-plads. Listen er domineret af fodboldspillere og golfspillere, og allerøverst finder man den nykårede Champions League-vinder, Cristiano Ronaldo. Han overgår dermed både NBA-stjernen LeBron James og ærkerivalen Lionel Messi.

Motivationen bag Lin Dans placering på ESPN-listen er:

Når det drejer sig om kinesiske atleter, er denne badmintonstjerne en revolution. I et land, hvor de fleste sportsstjerner er ansat af regeringen, forventes de, at overholde de formelle former. Lin Dan er et bad boy sexsymbol, hvis ry kun bidrage til hans stjernestatus.

Kendt som Super-Dan er han dobbelt olympisk guldvinder og stadig i top-10 i verden. Mange forventede, at han ville indstille karrieren efter OL i Rio, men han har genoplivet rivaliseringen med den malaysiske veteran, Lee Chong Wei.

Chen Long ser også Lin Dan/Lee Chong Wei makkerskabet, som noget ganske unikt.

– Jeg mener, at de (Lin Dan/Lee Chong Wei) er uerstattelige, nu og fremover. De er gode rollemodeller, som vi unge spillere skal lære af.

Se hele ESPNs liste over indflydelsesrige sportsfolk.

Læs også

Dubai World Superseries Finals: Viktor Axelsen slår Lee Chong Wei i finalen

Efter en hurtig sejr i gårsdagens semifinale skulle Viktor Axelsen i dag forsøge at forsvare …

3 Kommentarer

  1. Marcus Brehm Ginnerup

  2. De kan ikke sammenlignes – du er god nu Woz meeeeen

  3. 2 Fantastiske Sports-stjerner – som har gjort det Fantastisk – ja de kan – nok ikke sammenlignes ? – men de har hver især gjort deres Sportsgren stor lykke😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.