Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Foto @ Djarum Badminton

ESPN roser danskere: De er badmintonsportens inspirerende makkerskab

Loading

Journalist fra stort internationalt medie kalder Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhls makkerskab på og uden for banen en inspiration for fans over hele verden.

Det er ikke kun i Danmark, at nyheden om Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhls partnerskab uden for banen har skabt overskrifter. Også det anerkendte internationale sportsmedie ESPN har skrevet om det unikke makkerskab, som de roser til skyerne, og som de håber kan give inspiration til sportsfans over hele verden.

– Det er et specielt forhold: de er ikke kun partnere på banen, men også i det virkelige liv. Og, endnu vigtigere, de er en inspiration for fans over hele verden, som kæmper med deres egne spørgsmål om orientering, skriver ESPN-journalisten Jonathan Selvaraj, der i øjeblikket dækker den indiske badmintonliga, hvor de to danskere stiller op for to forskellige hold.

Han har interviewet Kamilla Rytter Juhl, som også selv glæder sig over, at parret forhåbentlig kan gøre en forskel for personer i samme situation som dem selv.

– Det føles så godt, at så mange mennesker har givet os positiv respons. Jeg tror det bedste for mig har været at høre fra folk i Indien og Malaysia (hvor homoseksualitet er forbudt, red.), som stadig støtter os, fordi vi er blandt de bedste badmintonspillere i verden. Det er virkelig skønt for os. Og mange mennesker har skrevet søde beskeder til os, at vi inspirer dem, og måske de også er homoseksuelle selv, siger Kamilla Rytter Juhl til ESPN.

Stadig lidt nervøse for fremtidige reaktioner
Parret har ved flere lejligheder nævnt, at de har været nervøse for reaktioner, og derfor har lettelsen over den positive respons været da også været stor.

Helt fri fra bekymringer er de to jernladies ikke, og de kan da heller ikke garantere, at der ikke skippes en turnering, hvis en negativ stemning bryder ud, inden de skal spille en turnering i udlandet.

– Vi er stadig lidt bekymrede, fordi vi ikke rigtigt ved, hvordan folk vil reagere alle steder. Men nu er vi så modne og afslappede, og vi er i en position, hvor hvis vi tager til et land og ikke har det godt der, så springer vi bare den turnering over, siger Kamilla Rytter Juhl til ESPN.

Makkerparrets første turnering i 2018 bliver Malaysia Masters, der spilles fra den 16. januar.

Kilde: ESPN

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.