Manglende fokus på 2. division og lavere rækker

Loading

indlæg fra
Kasper Iversen
Cheftræner

Skovbakken Badminton

Med endnu en pressemeddelelse og næste fase af genåbningen kom BD igen på banen. Og igen må jeg personligt konstatere, at jeg ikke kan finde argumenter for de valg som BD har truffet. Ja, jeg er naturligvis subjektiv, men jeg kan næppe være den eneste, der undrer mig over valgene, der er truffet. 

At Final 4 afvikles har jeg ikke den store holdning til. På den ene side er det fint, at der bliver spillet. Der er trods alt åbnet op for professionel sport – superligaen skal spille igen, håndbold ville også være startet, hvis man ikke havde afblæst sæsonen så tidligt. Så hvorfor ikke færdiggøre badmintonsæsonen, når BD ikke har afblæst det. Ja, klubber med udenlandske spillere kan blive presset og ja, det er først nu de kan starte træningen. Men enhver med bare lidt ambitioner har jo gået rundt derhjemme og holdt sig klar til at komme i hallen. Man mangler boldføling, men man kan komme langt på en måneds haltræning, når formen via løbetræning forhåbentlig er på plads. 

Men det virker desværre for mig igen som om, BD kun har haft fokus på toppen og finde en løsning. Når vi bevægede os længere ned i rækkerne er løsningerne mere løse og man har taget det hurtige valg.

Først afblæste man sæsonen fra 2. division og ned, tildelte OBK og Gentofte ligakval-pladserne fra 1. div. Her valgte man at trække seneste spillede runde tilbage.

Hvorfor gjorde man ikke det i de resterende rækker? Her havde alle hold spillet tre kampe i slutspillet, hvilket vil sige halvdelen af holdene havde den fordel at have spillet to hjemmekampe. Al statistik viser eftertrykkeligt, at hjemmekampe er en stor fordel. Derved burde seneste runde være tilbagetrukket fra alle rækker, når man valgte at gøre det i 1. division.

Efterfølgende er ligakval-spillet aflyst og man har valgt at udvide ligaen med to hold. Og dernæst trække hold op hele vejen igennem. Det medfører, at 3. division næste sæson består af seks(!!!) oprykker-hold. Uden at forklejne Team Fyn, så antager jeg, at de ikke har haft den sjoveste sæson, da deres bedste resultat er 2-11 nederlag og deres score i nedrykningsspillet var 1-38. 

Gad vide om næste sæson kommer til at have lignende skævvridning i niveau, når der er 6 oprykkere til 2. division. F.eks. blev toppen af grundspillets ene 2. divisionspulje besat af to 3. hold, som ikke kan rykke op pga. ovenstående hold. De lå med 7 og 6 sejre og scorer på 73-18 og 53-38. 

Yderligere er oprykkerne sekundære hold til Liga eller 1. division hold og dermed uden muligheder for at rykke yderligere. Derfor består 2. division næste sæson af fire førstehold, hvoraf to er nedrykker og to er oprykker, syv andet hold, hvoraf fem af holdene har hold i 1. Division, fem tredje hold. Og med BD’s indsnævring til 4 første hold i 1. Division fra sæsonen 2021/2022 så skal minimum ét førstehold rykke op. 

Her må jeg bare pointere, at for indeværende sæson endte alle anden hold i 1. Division i oprykningsspilet. Hvis dette er tilfældet igen for næste sæson, så er det altså sikkert, at tre af de fire førstehold i 2. division som minimum kommer til at spille om oprykning til 1. division

I stedet kunne man have bibeholdt to hold i 2. division, stadig nøjes med fire oprykkere og dermed have 6 første hold i 2. division og dermed lidt mere kamp om pladserne. 

En anden mulighed er at ændre reglerne, så det er muligt at have flere hold fra samme klub i samme række. Men denne beslutninger peger desværre i retning af, at man ikke har tænkt scenarierne igennem længere nede i rækkerne.

Hovedbestyrelsen taber en appelsag om at sløjfe begrænsningen på antallet af anden hold i 1. division, hvorfor de så går ind og ændrer reglerne og hele strukturen omkring ligaen, hvilket betyder, at den ankesag hovedbestyrelsen har tabt ikke kommer til at betyde noget. De tabte en ankesag, men ændrer spillereglerne for at gøre det, som de via ankesagen fik at vide, de ikke måtte. 

Og hvad med inddragelsen af de mindre klubber? Ja, vi mindre klubber blev spurgt ind til vores mening angående den overståede sæson og vi gav vores input. Men dette blev der først spurgt ind til efter alle beslutninger var taget? Hvorfor så spørge klubberne? 

Jeg frygter derfor næste sæson med masser af ulige og ligegyldige holdkampe, hvor entusiasmen og stemningen omkring holdkampe vil forsvinde i takt med den manglende spænding i mange kampe.

Forhåbentlig, tager jeg fejl.

Læs også

“Jeg er måske medskyldig”

…..kommentar på websiden fra Jan Steffensen til Sung Jacobsens indlæg den 9. april 2024. Se …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.