DEDIKATION

Loading

“Det er dedikerede mennesker. 

Dem alle. Hoveddommerne. Liniedommerne. Dem, der sidder i mørket og får et arrangement afviklet. Elitetrænerne i det Nationale Elite TræningsCenter (NETC) – og ikke mindre de andre klubtrænere i hallen. Sportschefen. Og alle de øvrige – de tusindvis af anonyme frivillige her, herunder formand Jens fra Nr Aaby og i vores Dronningerige”

Danmark har fået syv nye internationale forbundsdommere 

https://badminton.dk/2021/08/09/danmark-har-faaet-syv-nye-internationale-forbundsdommere/

HOVEDDOMMERNE

4 af de 7 er med ved DM i Esbjerg – Poul Bøgebjerg, Morten Christensen, Morten Rørtoft og Uffe Thomsen. 

De øvrige dommere ved DM er Marie Finnemann, Michael Glasdam, Preben Hansen, Bo Jensen, Erik Kirt, Erik Olsen, Lars Stenbro, Preben Thomsen og Caroline Worm. 

Erik Kirt var også med ved FINAL4 den 22.-23. juni 2021 i Brøndby hallen, men jeg fik ikke lejlighed til at tale med ham.

I dagene herefter kontaktede jeg ham for at få lidt baggrundsinfo. 

Erik er 58 år, bosiddende i Bagsværd, og har været dommer siden, han var 17 år, og var BWFc fra 2010-2018, hvor han faldt for aldersgrænsen. Han er nu BEc. 

Som ung spillede han serie 4 på Fyn, hvor han er opvokset. 

Erik dømte herredouble-finalen ved OL i Rio 2016 mellem Zhang Nan/FU Haifeng, Kina og Wee Kiong Tan/V Shem Goh, Malaysia. En kamp på den største scene af dem alle. 

DOMMERNIVEAU

De 7 niveauer (for danske dommere) er:
1)Almindelig dommer
2)Kredsdommer 
3)International forbundsdommer 
1-3 er den danske del.

4)BE akkrediteret (BEa)
5)BE certificeret (BEc)
4-5 er den europæiske overbygning. 

6)BWF akkrediteret (BWFa)
7)BWF certificeret (BWFc)

6-7 er den globale overbygning, der giver adgang til de allerstørste turneringer, herunder verdensmesterskaberne individuelt og for hold. 

Kristian Hedelund, BWFa fortalte under FINAL4,  at der mellem de udenlandske niveauer faktisk er et udtagelseskursus samt løbende evaluering, og at hvert trin minimum tager 2 år – hvis alt går efter planen. 

Læs mere her om dommerne ved FINAL4:

LINIEDOMMERNE PLUS “DET LØSE”

…..og så er der alle liniedommerne og øvrige officials. 

I Presse-sektionen ved DM sidder Birgitte Eriksen og holder styr på os. Hun hækler lidt, kommenterer kampene og sørger for os – at der er mælk til min kaffe, at dagens kampprogram ligger ved min plads….den slags! 

Som hun altid gør!

Nede mellem og på banerne går hendes mand og sørger for boldene.

Og ved hver bane sidder 4 liniedommere udover stige- og servedommer. To til de lange sidelinier og to til baglinierne. 

På tribunen bag den ene bane står og sidder alle dommere og venter på deres tur. 

På åbningsdagen i tirsdags var der nærmest flere dommere end tilskuere. Jeg håber, det ændrer sig. 

DEDIKATION

Tirsdag fik jeg talt med en spanske træner, der var i hallen en gruppe unge spillere fra Peru. De er på et 2-3 ugers træningsophold i Esbjerg. 

Træneren var faktisk ankommet direkte til Danmark fra OL i Tokyo. 

Hele den danske elitetræner-gruppe og sportschef Meibom var også i hallen tirsdag. Jeg snakkede lidt med Kenneth Jonassen og Jakob Høi om Sudirnam, Thomas og Uber Cup, og meget mere om Tokyo og den lækre mad i Japan!

Kommer Kina eller tager det store land endnu en “500 dages lukket træningslejr”? Det viste sig jo i Tokyo var en medalje-indbringende strategi. På en måde har Kina ikke brug for udlandet. 

Det er ikke meget, de danske trænere Jonassen, Høi, Stavngaard og Hougaard samt Meibom har set til deres familie i den her periode. 

Det er dedikerede mennesker. 

Dem alle. Hoveddommerne. Liniedommerne. Dem, der sidder i mørket og får et arrangement afviklet. Elitetrænerne i det Nationale Elite TræningsCenter (NETC) – og ikke mindre de andre klubtrænere i hallen. Sportschefen. Og alle de øvrige – de tusindvis af anonyme frivillige her, herunder formand Jens fra Nr Aaby og i vores Dronningerige.

Tak for jeres indsats, med eller uden løn. Uden den dedikation fløj den danske humlebi (dansk badminton, ikke kun på allerøverste niveau, men på alle niveauer) slet ikke.

Badmintonbladet.dk 
Per Damkjær Juhl

Læs også

Malaysia Masters 2024 • Super 500 • D1

Dag 1. Tirsdagens kampe med danskere🇩🇰 • Onsdag spiller Kjærsfeldt, Busch & Vestergaard, Magnus Johannesen, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.