Foto: @iShoot.dk

Beiwen Zhang spiller sig i videre til Singapore Open

Loading

Vendsyssel Elite Badmintons Beiwen Zhang spillede sig fredag formiddag i semifinalen ved Singapore Open efter vild dramatisk sejr over den tredjeseedede japaner Akane Yamaguchi med cifrene 21-15, 21-23 og 21-19.

Det er muligvis det største resultat, som VEB-spilleren nogensinde har præsteret. Det er kun French Open-finalen, som kan komme på samme niveau, men en semifinale i en Super Series-turnering, hvor HELE verdenseliten har stillet til start – det er simpelthen en enestående præstation.

– Efter sejren i går over verdensranglistens nummer syv havde vi håbet på, at Beiwen kunne levere en god indsats mod den stærke japaner, men at det blev til en sejr, havde vi ikke turde drømme om, siger VEB-træner Allan Kolbro Nielsen.

VEB-spilleren stempler med dagens sejr i den grad ind på verdensscenen. Beiwen Zhang ligger nr. 13 på verdensranglisten, hvor japaneren er nr. fire.

Måden det skete på var fantastisk – drama for alle pengene. Beiwen gik i første sæt fra 5-5 til 16-7, men Yamaguchi fik reduceret til 15-17, det lignede en tæt afslutning på første sæt, men heldigvis bevarede Beiwen roen og vandt 21-15.

I andet sæt gik japaneren fra 3-3 til 9-3, men Beiwen kæmper sig tilbage og udlignede til 9-9. Herefter fulgtes de to spillere ad til 13-13. Her tog amerikaneren et ryk til 17-13, men japaneren kom på 20-19. Beiwen havde matchbold ved 21-20, men Yamaguchi vandt sættet 23-21.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad til opholdet, hvor Beiwen førte 11-10. Lange dueller prægede opgøret, som varede en time og fire minutter. Beiwen var tiden foran i sidste halvdel af afgørende sæt, men blev indhentet og kom bagud 19-18, men det hele endte lykkeligt med 21-19 til Vendsyssels populære amerikaner.

I semifinalen venter enten den suveræne verdensetter Tai Tzu Ying fra Taiwan eller japaneren Sayaka Sato.

Pressemeddelelse fra Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

DM-semifinale: Golden Set-afgørelse afværget i tæt opgør i Skagen

Der blev næsten brug for Golden Set-afgørelse i det andet DM-semifinaleopgør mellem Vendsyssel og Team …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.