Jylland tur retur

Loading

Jeg siger igen farvel (og på gensyn) til min (badminton-) opvækstby. Kolding.

Hver gang jeg er i byen, må jeg lige forbi klubben, som dog ikke ligger der hvor den lå i min tid (ca 1971-1994). Dengang ret centralt i Kolding på Østerbrogade i den klassiske, rundryggede fra 1937 med 4 baner og det blødeste gulv. I dag udenfor bymidte på Bramdrupskovvej i Ketcher Centeret. 

http://www.kolding-ketchercenter.dk/Anlaeg.html

Hvorfor må jeg lige indenfor ved hvert besøg? 

Jeg må forbi for at se, om spillet fortsat lever – her i min fødeby og har det meget bedre, på de fleste parametre, i dag end i min tid. At det (og den klub) jeg var en stor del af i over 20 år er videreført i en opdateret udgave. 

Men også for helt selvcentreret, visuelt og taktilt at blive bekræftet i, at jeg engang også havde en rolle at spille i denne klub. 

Med det sidste tænker jeg på pokalskabet med de nye og ikke mindst de gamle vandrepokaler, hvori alle navnene på de tidligere klubmestre er indgraveret. 

For der, på herresingle pokalen, figurerer mit navn to gange, allernederst – 1991-1992 og 1992-1993. Desværre er Jens-Peter Nierhoffs navn på en anden pokal. Tænk at kunne se, at ens navn var på samme pokal som denne smashende legende. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Jens_Peter_Nierhoff

Alle de tidligere vindere af pokalen kender jeg ret godt fra dengang, var med- og modspillere og både ældre, jævnaldrende og yngre. En enkelt lever ikke længere. En anden fik en alvorlig hjerneblødning. 

Henrik From, Finn Pedersen, Bent Arndt, Allan Lind, Henning Schulz. De vækker minder. Masser af minder. 

Bent og Finn husker jeg især fra en herredoublekamp på udebane på danmarksserieholdet. Bent var den langt ældre. De to var nærmest ved at rive nettet ned i en duel, men bedyrede helt “uskyldsrene” efter duellen aldrig at have rørt nettet, da mostanderne protesterede – og holdt fast i deres opfattelse.

Sådan var det dengang. Man tog alt, hvad man kunne komme i nærheden af. De to gjorde i hvert fald. Udenfor banen var de to de flinkeste. På banen med dem herskede jungleloven. Men det findes også i dag. Nogle af os skifter lidt personlighed, når vi går ind på banen.

Nu går turen tilbage mod øst, til Sydsjælland. Tak Jylland for denne gang. 

Vi ses senest i oktober til Thomas og Uber Cup i Ceres Arena i Aarhus i oktober. Ferien er booket. Også værelset hos ældste storesøster Kruse i Tranbjerg. Det bliver en fest! 

https://badminton.dk/2021/06/01/billetsalget-til-victor-denmark-open-2021-aabner-onsdag/

Badmintonbladet.dk  
PDJ 

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.