Victor Svendsen er en af de spillere, der har fået glæde af det nye center. Foto @ Ibolya Berényi

Jens Meibom: Vi er ved at lave en strategi for klubbernes, samlingernes og centrenes roller

Loading

Det nyåbnede “Træningscenter Øst”, som er Badminton Danmarks nye træningscenter på Sjælland for talentfulde ungdoms- og ungseniorspillere, giver muligheden til spillerne Øst for Storebælt for at få et træningstilbud, som man kan finde i Odense og Århus. Her uddyber Elite- og Sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom tankerne bag det nye center og om visionerne for ungdomsområdet. 

Det, at det nye center er støttet af Team Danmark, giver det nogle specielle muligheder:

– Nu når det er et Team Danmark støttet center, kan vi blandt andet give atleterne noget supplerende fysisk træning via Jeppe Ludvigsen. Det kan nogle klubber eksempelvis ikke. Vi kan også lære dem, hvordan de håndterer at flytte hjemmefra, give dem nogle ernæringsråd gennem blandt andet en cooking class, lave videoanalyse osv. Disse områder har mange klubber også svært ved at kunne tilbyde.

På centret er der træningspas hver mandag fra klokken 17-19 i Brøndby. Her vil mellem 16-18 spillere deltage i en træning, der er styret af U19-landstræner Jesper Hovgaard og Marie Røpke. Træningscentret startede i juni, holdt så en lille sommerferie, og så blev det genoptaget i august. Og det har været en fin begyndelse:

– Starten er, så vidt jeg har hørt, gået godt. Jesper Hovgaard, jeg har snakket med, synes således, at det fungerer fint. En spiller som Victor Svendsen har nemlig blandt andet udviklet sig. Også andre spillere har haft glæde af det.

En ny strategi skal kommunikeres bedre

I det hele taget er Badminton Danmark ved at lave flere nye tiltag og en overordnet vision og strategi for, hvem der gør hvad:

– Vi er også blandt andet ved at etablere et træningscenter i Kolding. Desuden arbejder vi med vores strategi. Der er således behov for en øget rød tråd i forhold til, hvad centrene og klubberne gør og hvornår man gør det. Så sker der ikke det, at de kompetencer, de unge skal have, så at sige falder mellem to stole. Det er altså målet, som vi er ved at lave en strategi for, og der er vi slet ikke endnu. Vi skal nemlig sikre os, at en U19-spiller kommer ud med den fulde pakke.

I den forbindelse holder Meibom møder med de forskellige vigtige aktører på feltet:

– Jeg mødes løbende med ungdoms, landstrænere- og talentcentertrænere og diskuterer med disse, hvordan man griber træningen an. De fortæller her, hvordan de gerne vil have, at klubbernes, samlingernes og centrenes roller er, så man får nogle faste roller og forstår hinandens roller. I 2019 skulle denne rollefordeling gerne være klar, så vi kan kommunikere til det omverdenen.

Sidst nævner Meibom, at et andet vigtigt aspekt er, at man netop bliver bedre til at fortælle omverdenen om alle disse nye tiltag:

– Vi skal også blive bedre til at kommunikere, at vi laver alle disse tiltag. Vi laver også eksempelvis nemlig en ny hjemmeside, hvor trænere og talenterne blandt andet kan finde en aktivitetskalender for talenterne for året. Her kan de også se vores planer og visioner. Dermed kan de meget bedre planlægge deres tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.