Speedy Gonzalez: Thailand indtager Mexico

Loading

Ganske som vi forudsagde i forgårs, løb de topseedede tyskere Michael Fuchs og Birgit Michels ind i problemer i deres første mixdouble i Mexico City Grand Prix. Trods topseedningen kunne de intet stille op mod Thailands stærke par Sudket Prapakamol og Saralee Thoungthongkam, der vandt sikkert i to sæt.

Siden gik det fint for det thailandske par, men dog kun indtil kvartfinalerne, hvor de selv noget overraskende måtte se sig slået af svenskerne Nico Ruponen og Amanda Högström, der vandt i tre tætte sæt. De to skal i dag op mod de 4.-seedede koreanere Solgyu Choi og Eom Hye Won.

Overraskelse så man også i herresingle, hvor topseedede Ajay Jayaram fra Indien også løb ind i et uventet nederlag mod en blå-gul modstander. Denne gang var det dog en ukrainer, Artem Pochtarev, der gjorde det af med favoritten.

Pochtarev skal i dag op mod et spændende navn, der allerede har overrasket flere gange undervejs i Mexico City Grand Prix. Notér jer navnet, for vi kommer med garanti til at høre mere om han i fremtiden: Pannawit Thongnuam, 19 år fra Thailand.

Han slog i første runde den spanske European Games-vinder Pablo Abian, og i går måtte den tidligere VM-bronzevinder Tien Minh Nguyen fra Vietnam stække våben mod den unge thai efter tre sæt og godt en times spil.

I alt 11 seedede spillere eller par er tilbage i turneringen, når semifinalerne går i gang i dag. Allesammen er fra Asien. Korea har fire seedede spillere eller par med i semifinalerne, Malaysia har tre, og Japan to plus et useedet par i damedouble. Bedst repræsenteret er dog Thailand, der er med i fem semifinalerne i dag, alle med useedede spillere.

Du kan se programmet for dagens semifinaler i Mexico her.