Jens Meibom her i snak med Morten Ankerdal og Jan Ø. Jørgensen.

Jens Meibom: Gode danske turneringer er vigtige for sammenhængskraften

Loading

Mange danske spillere tager hvert år til udlandet for at spille. Jens Meibom ser også dette ske og peger på, at det er vigtigt, at vi får en bedre kvalitet i turneringerne herhjemme:

– Jeg er tilhænger af, at vi har gode turneringstilbud herhjemme, så man også kan lide at spille herhjemme. Der er en tendens til, at folk tager til udlandet at spiller. Det er fint, at man tager til udlandet af og til, når der er et sportsligt udbytte og at få set udlandet. Hvis det bare er for at tabe i kvalifikationen, er det ikke en god løsning.

Derfor mener Meibom, ar der skal gøres noget for at få spillerne til at blive i Danmark, hvilket besværliggøres af, at:

– Mesterrække-turneringerne har fået et dårligt ry, hvorfor en del melder fra til disse. Det giver en selvforstærkende nedadgående spiral. Jeg er derfor i dialog med klubber. Denne trend skal vi nemlig have vendt, og vi skal have lavet nogle attraktive seniorturneringer. Der skal blandt andet bedre præmier til. Der er ikke noget motiverende i at få en bag, der for eksempel ikke er en af ens egen sponsor.

Det er nemlig ikke som førhen, hvor det var en større præstation at vinde en mesterrække-turnering:

– Tidligere var det svært at vinde en mesterrække-turnering. Vi kan ikke klappe hinanden på skulderen i forhold til, hvordan det før har været. Der skal dermed ske noget nu.

Lade sig inspirere af Greve Grand Prix

Et af de grandprixer, spillerne er rigtig glade for og mange deltager i, er Greve Grand Prix. Denne turnering må men derfor skele til, mener Meibom:

– Vi skal finde det niveau, der for eksempel er ved Greve Grand Prix i andre turneringer. Der er der blandt andet et professionel organistion, der styrer det, og den matcher udenlandske turneringer. Vi kommer dog aldrig til at kunne putte så mange penge i det, så spillerne kan leve af det. Præmier er derfor ikke det vigtigste for mig.

Klubberne har så et ansvar for at være med til at få spillerne til at være med i turneringerne:

– De spillere uden for verdens top 30 skal så gerne deltage i disse turneringer. Klubberne har et ansvar til at få spillerne til at deltage i mesterrække-turneringerne. I nogle spilleres kontrakter står der, de skal deltage i nogle mesterrække-turneringer. Jeg vil gerne stramme dette, men kun, hvis det giver mening rent sportsligt, og det gør det ikke nu med kvaliteten af turneringerne.

Gode danske turneringer er et must

Som klubmand ved Meibom godt, at gode danske turneringer er essentielle:

– Gode danske turneringer er vigtigt for sammenhængskraften. Jeg er en klubmand og barn af en klub, så jeg ved godt, hvor meget dette betyder. Skræmmebilledet er jo tennis, hvor der ikke er den store seniorstruktur. For hvis vi ikke gør noget, kan det ske, at der ikke er disse tilbud om 5-10 år.

Den nye rangliste bliver indført senest mandag den 9 juli og den skal være med til at afhjælpe, at rigtig mange tager til udlandet:

– Vi har lavet den nye rangliste blandt andet fordi, at U17-spillere gerne skal spille nationale grandprixer. Man kan derfor ikke få point til den danske rangliste ved at spille internationale turneringer. For seniorer skal det ikke give flere point at spille i udlandet end herhjemme. Mesterrække-turneringer skal dermed give samme point som de udenlandske turneringer.

Meibom slutter af med at sige, at den store drøm er, at:

– Vi som forbund gerne vil vende udviklingen og gerne få lavet en circle af 4-6 rigtige attraktive danske grandprixer. Jeg har i den forbindelse kontakt med flere klubber og mødes snart med disse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.