Jan Ø. Jørgensen kan snart knytte næverne igen

Jens Meibom: Vi tester Jan Ø. Jørgensen i uge syv

Loading

Den danske top-herresinglespiller, Jan Ø. Jørgensen, har i lang tid været plaget af en slem hælskade. En skade, der forhindrede ham i at spille næsten samtlige turneringer sidste år. Men nu ser det ud til, at Jan Ø. Jørgensen måske er ved at nærme sig slutningen på et langt og hårdt forløb.

Jan Ø. Jørgensen forsøgte at spille tre turneringer sidste år. Australian Open, Indonesia Open og All England. Resten af årets turneringer var han nødt til at trække sig fra. Og det er ikke første gang, den succesfulde singlespiller har måtte kæmpe med kroppen.

Der har for eksempel tidligere været problemer med en tå, hoften og sågar hjertet. Det viste sig dengang heldigvis, at hjertet ikke fejlede noget alvorligt. Men nu ser det ud til, at der snart er lys for enden af tunnelen for danskeren. Han er blevet tilmeldt både EM for hold i uge syv og Swiss Open i uge otte.

Men turneringsdeltagelse kræver nogle timers træning på banen, og sportchef i Badminton Danmark, Jens Meibom, kan da også fortælle, at Jan Ø. Jørgensen er begyndt at træne med i hallen igen:

– Jan træner i hal. Han har trænet med i de seneste to uger – fra denne uge af på fuldt program, siger Jens Meibom til BadmintonBladet.

Skal testes til EM for hold

Inden Swiss Open bliver Jan Ø. Jørgensen testet af ved EM for hold:

– Hans første turnering vil være EM for hold i uge syv. Det giver os muligheden for at dosere hans kampe, da vi kan vælge ikke at spille med ham i den enkelte holdkamp, hvis hans krop har brug for restitution, siger Jens Meibom til BadmintonBladet.

Herefter venter et hårdt program for danskeren, der skal arbejde sig op i toppen af international badminton igen:

– Vi melder ham til i de relevante turneringer i løbet af foråret. Fra hans første turnering (i.e. EM for hold) har han cirka seks måneder til at “indhente” de point han har mistet i sin skadesperiode, inden hans protected ranking udløber. Det kommer nok til at betyde et mere intensivt turneringsprogram for ham end normalt, siger Jens Meibom til BadmintonBladet.

“Det mest forfærdelige år i hele min karriere”

Jan Ø. Jørgensen ser dermed ud til at være på vej tilbage. Men det har været et langt år for ham. På sin Instagram fortæller Jan Ø. Jørgensen, at det sidste år har været et af de hårdeste i hans karriere:

– 2017 er slut. Det har ærlig talt været et af de mest forfærdelige år i hele min karriere, skriver Jan Ø. Jørgensen på Instagram.

Men ved siden af badmintonbanen har Jan Ø. Jørgensen i år også skabt gode minder. I sommers blev han nemlig gift med håndboldspilleren, Stine Jørgensen:

– I de mange mørke tider, og når jeg har tænkt på at droppe det hele, så har denne kvinde (i.e. Stine Jørgensen), som jeg nu kan kalde min hustru, trøstet, motiveret og udfordret mig, skriver Jan Ø. Jørgensen på Instagram.

Jan Ø. Jørgensen runder opslaget af med de opmuntrende ord:

– Helt klar til et STORT 2018. Mit comeback er i gang, skriver Jan Ø. Jørgensen på Instagram.

 

Læs også

Et plaster på såret for danske spillere: Får protected ranking

De to skadede danske spillere Jan Ø. Jørgensen og Joachim Fischer får lidt at trøste …

3 Kommentarer

  1. Glæder mig til at han snart er tilbage.

  2. Vi er helt sikkert mange der glæder os til at se Jan på banen igen👍🏻

  3. Ungerne til Supertræning i Varde glæder sig til nogle timer med ham fredag den 2. februar 🏸🏸🏸🏸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.