Memorabilia #VI

Loading

…….jeg fik min badminton-opdragelse i Kolding Badminton Klub, i den lille rundryggede 4 baners hal på Østerbrogade sammen med mine to storesøstre. Den ældste, nu med efternavnet Kruse, rykkede til Viby og fortsatte sin indflydelse der og er still going strong (og har fået sine døtre tilbage fra hovedstaden!)

En anden klan i KBK var familien Nierhoff – mor Johanne, der i mange år spillede førstesingle og i de sidste var min holdleder, storebror Palle, storesøster Gitte der var min ældste søsters doublemakker i nogle år og senere forsøgte at indføre ynglinge-mig i mixdoublens glæder og lillebror Jens-Peter, som endte i den danske topelite. Og så havde nogle af os også fornøjelsen af Nierhoff Senior, der styrede handelsskolen, der lå lige ved siden af hallen.

Den tid var i konkret forstand en meget lille verden.

Der var også Lind klanen. Og From, Kuhrt, Henriksen, Pedersen klanen. Badminton løber i mange familiers blod og videregives i DNAet. Også i dag!

Ole Østergaard, Søren Selman, Morten Fredslund og Karsten Thomsen var nogle af trænerne i mine 20 år. Alligevel var det først i Viby som knap 30 årig, at Kent Madsen lærte mig om “forspændingshop”! ¯_(ツ)_/¯

Vi lærte det bare, helt af sig selv!

Nu er den gamle hal fra 1936 eller 1937 erstattet af en parkeringsplads i to etager, og KBK er for mange år siden rykket ud i byens udkant i ketchercenteret. Nye klaner er kommet til og har erstattet de gamle (og uddøde).

De nye rammer har efter min mening ikke den gamle hals hyggelige atmosfære, der indbød til at blive. Men jeg er også en halvgammel nostalgiker, der af og til længes frygteligt efter gamle (og yngre) dage.

Til gengæld er klubben blomstret op og har opnået sportslige resultater, vi i min tid kun talte og mest drømte om.

Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.