Vietnam Open uden vietnamesere

Loading

Kvartfinalerne ved Vietnam Open, der spilles i Ho Chi Minh City i denne uge, bliver uden deltagelse fra de hjemlige spillere. Kun herresinglen Tien Minh Nguyen havde spillet sig frem til gårsdagens ottendedelsfinaler, men han måtte se sig besejret af malaysiske Wei Feng Chong i tre sæt og over en times spil.

Indonesien har indtaget Vietnam
Der er hele 18 spillere og/eller par fra Indonesien repræsenteret ved dagens kvartfinaler – men de har altså også sendt hele 73 spillere afsted.

Topseedede Tommy Sugiarto, der havde et skuffende VM på hjemmebane i Jakarta, er taget afsted til Vietnam for at skaffe nemme points til verdensranglisten. I sine to første kampe har han vundet over Al Wei Jian fra Malaysia og Thammasin Sitthikom fra Thailand.

I ottendedelsfinalen stod landsmanden Wisnu Yuli Prasetyo på den anden side af nettet, og han blev aldrig nogen trussel for Sugiarto, der vandt ligger knap 200 pladser over Prasetyo på verdensranglisten. I kvartfinalen skal han op mod endnu en landsmand, Alamsyah Yunus, der ligger hele 235 pladser under Sugiarto.

I nederste halvdel af herresinglerækken er Hyun Il Lee kommet til kvartfinalen relativt smertefrit. Den andenseedede koreaner har vundet alle sine hidtil tre kampe i to sæt og har ikke afgivet over 15 points i nogle af dem.

Overraskelse i damesingle
Topseedede Busanan Ongbumrungpan fra Thailand løb ind i et overraskende nederlag i sin ottendedelsfinale mod Fitriani Fitriani fra Indonesien. I en kamp, der varede 62 minutter, måtte thaien nemlig se sig slået 21-19 19-21 16-21 af den indonesiske pige, som ligger godt 100 pladser under hende på verdensranglisten.

Til gengæld er der foreløbig fin succes for en af Thailands andre gode damesingler, den tredjeseedede Porntip Buranaprasertsuk, der endnu ikke har mødt skræmmende modstand. Men måske er dette, hvad der venter hende i kvartfinalen. Her venter en kvalifikationsspiller fra Japan, som har overrasket meget ved Vietnam Open i år.

Saena Kawakami er navnet. Hun ligger blot nr. 183 på verdensranglisten og slog i sin ottendedelsfinale den syvendeseedede Hsu Ya Ching fra Taiwan med de tætte cifre 22-24 21-10 23-21.

Spændende herredouble i vente
I herredouble skal de topseedede kinesere Liu Yuchen og Li Junhui op mod upåagtede Yong Kai Terry Hee og Kean Hean Loh fra Singapore, der med deres placering som nr. 330 skal spille op til deres allerbedste, hvis de skal videre til semifinalerne.

En anden interessant kamp bliver den mellem Gideon Markus Fernaldi og Kevin Sanjaya Sukamuljo fra Indonesien og Kien Keat Koo og Boon Heong Tan fra Malaysia. Indoneserne nåede finalen ved både SEA Games i juni og Taiwan Open i juli men tabte begge gange, og malaysierne toppede tidligere verdensranglisten men er i dag dalet til en beskeden placering som nr. 69.

Amputeret damedoublerække
Hele fem damedoubler trak sig fra turneringen inden start, herunder både de første- og andenseedede, og denne række er derfor ikke lige så spændende, som den kunne have været.

Indonesien dominerer ved at have fire par i kvartfinalerne, men de kan dog ikke alle gå i semifinalerne, da to af dem mødes. Det er Tiara Rosalia Nuraidah og Gebby Ristiyani Imawan (99) der møder Della Destiara Haris og Rizki Amelia Pradepti (440), der kun har spillet sammen siden i et par uger, efter at Pradipta i en årrække havde spillet sammen med Pia Zebadiah Bernadeth.

Indonesisk dominans
Netop Pia Zebadiah Bernadeth stiller i Vietnam derfor kun op i mixdouble, som hun i mange år har spillet sammen med sin bror, Markis Kido, der er tidligere olympisk mester og verdensmester i herredouble. De er et af fire tilbageværende indonesiske par i mixdouble, hvor de to topseedede par begge er røget ud.

Førsteseedede Riky Widianto og Puspita Richi Dili og andenseedede Praveen Jordan og Debby Susanto (der slog Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen ved VM) tabte begge deres ottendedelsfinaler i går i to sæt. Havde de vundet, ville Indonesien have haft seks par med i kvartfinalerne.

Se dagens program ved Vietnam Open her.

Læs også

Indonesisk dominans ved Indonesian Masters 2015

Selv om Yonex Sunrise Indonesian Masters 2015 ikke har deltagelse af nogle danskere, har vi …