DM 2016 mixeddouble. Foto @ Badminton Danmark

Hvilken klub er Danmarks bedste ungdomsklub?

Loading

Sæsonen rinder mod sin afslutning. De sidste ungdomsturneringer er ved at skulle afvikles, men hvis man kigger på resultaterne, hvem er så Danmarks bedste ungdomsklub?

Hvordan kan man opgøre hvilken klub, der har de bedste resultater i sæsonen? Vi har her valgt at kigge på resultaterne til U-DM. Vi kunne også have kigget på hold DM, antal landsholdsdeltagere og resultater ved for eksempel EM og DMU, men det er ikke med i denne omgang.

Vi kigger på U-DM i rækkerne U13-U19. Vi giver seks point for guld, fire point for sølv, to point for bronze og 1 point for en kvartfinale. For doublerne halveres pointene, så to spillere fra forskellige klubber får for eksempel tre point hver for en guldmedalje.

Det samlede regnestykke bliver

 1. Solrød Strand – 38 point
 2. Kolding BK – 36,5 point
 3. Greve Strand – 34 point
 4. Højbjerg – 30 point

Er Solrød Strand dermed Danmarks bedste ungdomsklub? Ved at vælge at pointgive for kvartfinalepladser tilskrives der point til mange spillere, og det tilgodeser klubber med størst bredde. Hvordan ser det ud, hvis vi kun kigger på medaljepointene? Altså kun point for guld, sølv og bronze.

 1. Greve Strand – 32 point
 2. Kolding BK – 31 point
 3. Solrød Strand – 28 point
 4. Gentofte – 25 point

Det giver en forskydning, hvor Sydkystens storebror Greve Strand bytter sin tredjeplads ud med pladsen øverst, mens Kolding BK fastholder sin placering som nummer to, lige bag sjællænderne.

Vi leger med tallene igen og går kun efter guldet. Hvilken klub producerede flest Danmarksmestre i sæsonen 2015/16. Det gjorde Kolding BK helt suverænt.

 1. Kolding BK – 21 point
 2. Solrød Strand, Greve Strand, Gentofte, Odense og KMB2010 – 12 point

Seks DM-titler i U13 og U15 sikrede Kolding BK 21 guldpoint, og titlen som Danmarksmester-mester. Kolding-trænerne Steen Thomsen og Peter Nedergaard er Danmarksmestre i at producere danske mestre i ungdomsrækkerne.

Hvilken klub er så Danmarks bedste ungdomsklub? Kampen er tæt mellem Greve Strand, Solrød Strand og Kolding BK. Vi hælder til sydjyderne fra Kolding, der snuser til førstepladserne i de to første opgørelser og suverænt slår konkurrenterne i titel-pointjagten.

Tak til Morten Dannerfjord for at have samlet pointene fra U-DM 2016 i oversigtsform.

Læs også

U-DM: Overblik over U17-rækken

For en uge siden sluttede U-DM, og Danmarksmestrene blev udråbt. I U17-rækken var Julie Dawall …

5 Kommentarer

 1. Tobias Holm Vestmar, Lindholm!

 2. AltsÃ¥… Realistisk set… Nej!😂… Men for det sake of it!.. Jep!😜👍

 3. Jaaaa..! Men vi gør det til Danmarks bedste badmintonklub!! 😂🏸🏸

 4. Arh… rolig nu, bro(ccoli)!😜😂