Søren Toft tabte finalen i to sæt ved Morocco International efter en flot indsats ved turneringen

Morocco International: “Banerne var tapet op med gaffatape”

Loading

I skyggen af Macau Open blev der i denne uge spillet Morocco International. Turneringen har været svær at følge med i, da resultaterne fra turneringen ikke er blevet opdateret de sidste par dage. Men danske Søren Toft har hjulpet os med at fylde hullerne, og finalisten havde samtidig nogle sjove iagtagelser fra sit ophold i Marokko.

Søren Toft gik hele vejen til finalen ved Morocco International. Danskeren kunne imidlertid fortælle os, at han blev slået i finalen efter en flot turnering.

– Finalen er slut, og jeg taber desværre i to sæt med 15 og 14. Efter en dårlig start, hvor jeg halter efter i hele første sæt, kommer jeg godt tilbage i andet sæt og er foran 9-3, siger Søren Toft til BadmintonBladet.

Det lignede således, at finalen skulle ud i et tredje og afgørende sæt. Men en drilsk læg og manglende personale ved turneringen spændte ben for danskeren.

– Men så gik min venstre læg desværre i krampe, og da ikke var nogen læge i hallen, så jeg måtte fortsætte uden behandling. Herefter kunne jeg ikke rigtig flytte mig på banen, siger Søren Toft til BadmintonBladet.

Til trods for den uheldige afslutning på turneringen, så lader danskeren det ikke ødelægge sin oplevelse.

– En lidt ærgerlig afslutning, men alt i alt er jeg meget tilfreds med min indsats, og det har været en rigtig god turnering for mig, hvor jeg har slået gode spillere fra Europa, siger Søren Toft til BadmintonBladet.

Han slog blandt andet verdens nummer 97 og anden-seedede ved turneringen, Maxime Moreels, samt verdens nummer 125 og fjerde-seedede ved turneringen, Adam Mendrek. Søren Toft ligger selv nummer 205 i verden. Men danskeren gjorde sig også et par sjove iagttagelser under turneringen.

Gaffatape og blændede spillere

Det har været let at overse Morocco International i denne uge, da resultaterne ikke er blevet opdateret. I skrivende stund kan man på Tournamentsoftware endnu ikke se resultaterne fra kvalifikationen. Vi spurgte Søren Toft, om han kunne give os et indblik i, hvordan selve turneringen forløb.

– Altså der er ingen tvivl om at der er kæmpe forskel på hele setup’et i Europa i forhold til Afrika. Hallen er ikke egnet til badminton, banerne var i de to første dage tapet op med gaffatape, som er tykkere end de “normale” linjer, siger Søren Toft til BadmintonBladet.

Kommunikationen med dommere var heller ikke helt lige til for de fleste europæiske spillere.

– Dommerne snakker ikke engelsk. Kun fransk og arabisk. Referee tillader spillet at fortsætte, selvom der er direkte solskin på banen. Jeg kunne blive ved. Man skal virkelig være klar på et andet setup og en helt anden måde at gøre tingene på, hvis man skal spille turneringer i Afrika, siger Søren Toft til BadmintonBladet.

I næste uge spilles der China Open, hvor verdens allerbedste spillere stiller op. Det er sandsynligvis en noget anderledes opsætning, som de danske spillere møder i Kina i den kommende uge.

Læs også: Søren Toft Hansens badmintonblog: Jeg blev hentet i en skudsikker panserbus i Jamaica

 

Læs også

Toft: Det er sådan en kamp, alle badmintonspillere ønsker sig

Søren Toft spillede sig i går videre fra kvartfinalen og var især tilfreds med sit …

En kommentar

  1. Jamen for Søren. Tapede baner og sollys på banerne findes også i det store EU land Frankrig. Har jeg prøvet adskillige gange. Igen må jeg minde om, at vi har helt igennem luksuriøse forhold i Danmark, helt ud eller netop i de små samfund. Vi bør sætte mere pris på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.