Mia Blichfeldt. Foto @ BWF Youtube

Mias mission: Op hvor det er sjovt

Loading

Mia Blichfeldt spillede i onsdags en rigtig god kamp mod verdensranglistens nummer 5, Tai Tzu Ying, som hun pressede ud i tre sæt.

Der er naturligt nok meget fokus på de store sejre under Superseries-turneringerne, men det kan være ret interessant at kigge nærmere på, hvordan nogle af talenterne klarer sig i de første runder.

Det handler ikke nødvendigvis så meget om det konkrete resultat, men for både spillere og trænere er turneringskampe det sted, hvor man kan se, hvordan indsatsen i træningslokalerne bliver omsat under pres.

Mia Blichfeldt er 19 år og aktuelt oppe på sin højeste internationale ranglisteplacering som nummer 65.

Hendes modstander i onsdagens førsterunde af French Open var det tekniske vidunder, taiwaneseren Tai Tzu Ying, der blandt andet har vundet Superseries-finalerne 2014 og Indonesia Open 2016.

Mia Blichfeldt tabte kampen i tre sæt med 13-21, 21-17, 12-21, men hvad får hun ud af sådan et nederlag?

– Jeg får mulighed for at sammenligne mit spil med en topspiller. Hvilke ting hun er god til, og hvilke ting som hun kan presse mig på.

Spillere, der ønsker at udvikle sig, må reflektere over detaljerne og afkode, hvad de skal forbedre fremover. Mia Blichfeldt har gjort sig sine tanker efter mødet med Tai.

– Næste gang, jeg møder hende, er jeg forhåbentligt i meget bedre fysisk form. Så kan jeg blive ved med at spille lange dueller og tålmodige slag, før jeg angriber.

At spille mod verdensklassespillere er een ting, men som et ungt talent på vej frem møder man også modstandere på lavere niveauer. Den omstilling skal man kunne forberede sig på. 

– Når jeg møder en top-50 spiller, kan jeg hurtigere komme igennem med mit angreb end mod en top-10 spiller. Jeg skal have meget mere tålmodighed og mere disciplin mod top-10, og det er jo en proces jeg skal igennem nu, hvis jeg gerne vil op, hvor det er sjovt, slutter Mia Blichfeldt af fra Paris. 

Læs også

Carolina Marin trækker sig fra sæsonfinalerne

Den forsvarende olympiske mester i damesingle, Carolina Marin, har været nødt til at trække sig …