Ny dansk international forbundsdommer: Alle drømmer om All England

Loading

Danmark har lige fået en ny international forbundsdommer. Lærke Olsen er således blevet udnævnt den 26. august, hvorfor hun nu blandt andet kan dømme ved Denmark Open. Her fortæller hun om den lange proces, der ledte dertil og om fremtidsdrømmene.

De sidste par år har du nok set Lærke Olsen i diverse badmintonhaller. Hun har nemlig ofte dømt i Badmintonligaen og har haft mange gode oplevelser der:

– Jeg har dømt liga i to år og første gang var selvfølgelig speciel. Der var der også lidt ekstra pres på, da jeg måske ikke helt følte, at jeg var berettiget til at sidde der. Generelt kan man også sagtens mærke, om det er en stille og rolig kamp eller om der er noget på spil. De kampe, hvor der er noget på spil, er der, hvor jeg virkelig skal vise mit værd.

Hun ville dog gerne tage skridtet videre og komme op og dømme på et endnu højere niveau, hvorfor en lang proces tog sin begyndelse:

– Den skriftlige prøve tog jeg sidste år i en weekend i Idrættens Hus. Her skulle jeg eksempelvis lære lovene. Dette gik rigtig fint. Så skulle der have været en skriftlig prøve ved Danish Junior Cup sidste år, som så blev flyttet til i Sverige i januar. Den lå to dage før jeg havde termin med mit barn, så der kunne jeg ikke. Derfor var jeg spændt på, om jeg fik lov til at tage den, da prøverne gerne skulle tages inden for et år.

Hun fortsætter:

– Det fik jeg dog heldigvis lov til ved Danish Junior Cup for nylig. Her var der to bedømmere, der sad og overvågede alt, hvad jeg gjorde som dommer og servedommer i ni kampe. Man snakker så sammen efterfølgende efter hver kamp, og så får man en karakter. Her lagde de blandt andet vægt på, at jeg havde et godt sammenspil med servedommeren i form af, om jeg fx støttede denne. Dette gik godt og jeg bestod altså, hvilket jeg var rigtig glad for.

Fremtiden afhænger af mavefornemmelsen

Lærke Olsen kan altså nu dømme alle turneringer i Danmark inklusiv Denmark Open og store europæiske turneringer i udlandet såsom Swiss og German Open. Om udsigterne til at dømme ved disse turneringer siger Olsen:

– Det er lidt skræmmende, men også spændende at skulle til udlandet til næste år og dømme. Skræmmende fordi man jo hører skrækhistorier om, hvordan forholdene jo ikke er så gode nogle steder. Spændende i forhold til, hvor jeg skal hen. Det, der imidlertid adskiller det fra Danmark er, at jeg kommer til at stå på egne ben. Du har dermed ikke en masse dommere omkring dig. Så det bliver en udfordring.

Olsen har selvfølgelig også drømme for fremtiden og særligt en turnering ville være helt specielt at dømme ved:

– Alle drømmer jo om All England. Om jeg kommer dertil afhænger dog af flere ting. Først og fremmest kommer det an på, hvordan jeg tackler det næste niveau. Her skal jeg mærke, om det føles rigtigt i maven at dømme og om, det er ligeså spændende, som jeg gik og troede. Jeg har nemlig to børn og er gift, så den meget rejsetid skal være besværet og ofrene værd. Så afhænger det selvfølgelig også af, om jeg kommer til at få nogle gode evalueringer og om jeg dermed bliver indstillet til næste niveau.

I morgen kan du blandt andet læse om Lærke Olsens holdning til, hvorvidt spillerne må vise store følelse på banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.