Thomas Damgaard (højre) er i tæt kontakt med Morten Frost. Foto @ Annette Vollertzen

AB Aarhus-træner: Vi har mere vilje og vil ofre meget

Loading

AB Aarhus-træner Thomas Damgaards tropper leverede flotte resultater igennem den forgangne sæson med en 4.-plads som resultat. Mange var forundrede, men igår fortsatte AB med at overraske. Thomas Damgaard fortæller her om, hvad han mener AB’erne kan.

Vidt forskellige klubber
Lad det være sagt med det samme: Thomas Damgaard havde ikke forventet en sejr over Skovshoved i sæsonåbneren tirsdag aften.

– Vi møder de absolutte guldfavoritter, så vi havde ikke regnet med at vinde. Det er to vidt forskellige måder at drive badmintonbutik på, og vi har ikke den økonomi, som Skovshoved har, fortæller Thomas Damgaard.

– Vi har en god hjemmebane i den lille hal og rigtig god opbakning. Det betyder meget. Og så har Badmintonligaen høj prioritet for os. Spillerne føler for det. Jeg oplevede i sæson, at vi i flere kampe havde mere vilje og vil ofre meget for at sejre i ligaen.

– Vi spillede for eksempel fem gange Golden Set sidste år, og vi vandt alle fem. Det er ikke tilfældigt. Vi vil det her. Læg dertil at de fleste af spillerne er i træningsmiljøet til hverdag. Det har stor betydning for, hvad de går ind i det her med.

Thomas Damgaard medgiver åbent, at det var tydeligt, at Joachim Fischer og Carsten Mogensen ikke var på toppen på grund af, at de har været syge. Men det skal ikke tage noget fra AB Aarhus’ sejr.

Ikke filosofien
En af holdkampens interessante indslag var de to unge malaysiere, som AB stillede med for første gang. De to piger på henholdsvis 19 og 21 år er kommet til Århus via en aftale med Morten Frost, der nu er landstræner i Malaysia.

– Det er omkostningsfrit for AB at have dem på holdet. De skulle spille turneringer i Belgien og Polen, og Morten ville gerne lade dem prøve at akklimatisere sig til fremmede forhold. De er derfor indkvarteret privat i Århus i nogle måneder og deltager i 4-5 holdkampe.

– Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er vores filosofi at hente spillere på den måde. Vi ønsker at stille med de spillere, der er i træningsmiljøet. Vi ønsker at bringe vores egne spillere frem. De to malaysiske piger bidrager til træningsmiljøet i den periode, de er her.

– Morten Frost føler for AB og badminton, og da vi fik denne mulighed, tog vi naturligvis imod den. Når pigerne rejser hjem igen, bliver vi mere pakket omkring herrekampene.

Klubben først
Thomas Damgaard erklærer, at det ikke har skabt konflikt med de andre piger, at der er kommet to spillere ind øverst i hierakiet.

– Det lyder klicheagtigt, men spillerne formår at sætte klubben først, og der har ikke været problemer omkring denne situation.

På trods af den imponerende sejr og de tre point mod mesterskabsaspiranterne fra Skovshoved, så holder Thomas Damgaard benene solidt plantet på jorden. Målsætningen for grundspillet er fortsat at blive blandt de otte hold, der skal spille om medaljer efter årsskiftet.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …