Odense-talent har taget den hurtige vej til toppen: Klicheen om at arbejde hårdt passer i den grad

Loading

Oliver Hauge Thomsen er et ungt double-talent fra Odense, der bestemt ikke har haft en nem vej til ligaholdet. Her fortæller han om denne vej og om de forhold, der er i klubben, som har tabt alt i år.

I går fortalte Oliver Hauge Thomsen om den rigtig flotte udvikling, ham og makkeren har gennemgået i årets ligakampe. Han uddyber dette med at sige, at:

– Det er alt sammen gået meget hurtigt, og hvor det i starten var overvældende at spille liga, er man nu kommet lidt ned på jorden igen. Jeg har nemlig også startet fuldtidsjob, så der har været mange ting at se til. I den her periode har jeg nærmest været i en bobbel. Det er dog virkelig fedt, at disse kampe mod så gode spillere, i den grad rykker ens niveau. Derfor har det været så godt for min udvikling.

Desuden er det at blive et anerkendt ansigt på topplan et aspekt, man virkelig kan bruge til noget:

– Conrad kom fx over efter kampen mod ham og Mogensen og var forbløffet over, hvor meget, der var sket med min udvikling. For et par år siden kunne jeg nemlig dårligt forhåndsgrebet, og nu slog jeg den tit ned på dem (Han har været i OBK for år siden, da han var inde og træne os).  Da han så holdopstillingen troede han ikke sine egen øjne og tænkte, at nu stod det da slemt til. At få sådan en ros af en ydmyg og dygtig spiller som ham var super fedt, og bare det, at de ved, hvem man er på den store scene, er så stort.

– Dette nye niveau kan jeg netop tage med ud i senior M-turneringerne, som jeg vandt de tre første af. Det gav noget af et selvtillidsboost. Generelt er det bare fedt, at den kliche, man ofte har hørt om at arbejde hårdt, rent faktisk har noget på sig. Så det er dermed så stort, når det lykkedes for en selv.

Stemningen følger ikke de dårlige resultater i OBK

Det er dog langtfra en nem situation i Odense i år, hvor Odense-spillerne i den grad går ind til næsten alle kampe som store underdogs, men Thomsen tager det, som det kommer og ser en udvikling, der går en vej, nemlig opad:

– Når man kigger på ranglisten og på fx BadmintonBladet, der vurderes ens chancer til 10 % i en kamp, er det svært. Vi fik da også klø i den første ligakamp i en ringe badmintonhal, hvor vi ikke kunne følge med i tempoet. Senere på sæsonen var vi imidlertid ved tage sæt mod Solrøds formstærke par, og vi var gode mod Conrad og Mogensen, så det er virkelig gået fremad kamp for kamp.

Man kunne let forestille sig, at de mange dårlige resultater ville influere på stemningen i klubben, men det er bestemt ikke tilfældet. Det virker nemlig som om, at man er afklaret med situationen:

– Stemningen i klubben er også fin, da vi er en masse dygtige unge spillere samlet. Vi har desuden fået en ny træner i seniorafdelingen i form af Nikolaj Søgaard, som er Frederik Søgaards bror. Han har virkelig givet os et energiboost. Han har selv været rigtig god, men en skade satte en stopper for hans karriere. Vores ikke så gode resultater er dog selvfølgelig et tegn på, at vi bruger egne spillere. Vi har imidlertid også leveret godt i enkelte kampe, da meget unge Martens og Nesic fx slog Pedersen og Rohde.

Han fortsætter:

– I det hele taget tror jeg, at det er klubbens plan at bruge os unge spillere, så det giver overskud i seniorafdelingen regnskabsmæssigt. Som klub er det nemlig svært at være i midten af Danmark, da folk gerne vil til København og træne, som fx var tilfældet for Søgaard. Vi har også på papiret Boe og Axelsen meldt ind i klubben, men det koster mange penge at bruge dem, så jeg kunne forestille mig, at klubben har sagt, at vi vil prøve at bruge dem, vi har, og hvis det koster en tur i første division, så er det det. Desuden gør det, at os unge spillere, så har spillet på et højt niveau, at vi er bedre rustet til at spille i 1. division, da vi så fx ikke bliver så nervøse i de store kampe.

Der spilles først ligakampe igen i det nye år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.