Solrød: DM-guld mod alle odds

Loading

Skadesproblemer var ikke nok til at bremse Solrød Strands vej mod DM-guldet, da landets bedste U15-spillere i weekenden var samlet i netop Solrød for at kæmpe om titlen som landets bedste klubhold.

Både lørdag og søndag var der dømt trommestemning i Solrød Idrætshaller, hvor der blev afholdt danske mesterskaber for hold i U15. Spillere, forældre og andre nysgerrige lod sig rive med af intensiteten på banerne og leverede en underholdende kulisse, der blev fulgt godt op af de mange og tætte kampe.

Hjemmeholdet var fra starten som topseedet blevet udpeget som favoritter til at løbe med titlen, og i de to indledende kampe mod KBK og Højbjerg var der da heller ikke den store slinger i valsen. Men også andre favorithold som Lillerød og Kolding spillede sig sikkert videre fra deres grupper, mens Greve noget overraskende formåede at slå de seedede modstandere fra ABC Aalborg.

Drama på dag 2
Lørdagen blev afsluttet med en lodtrækning, som betød, at søndagens semifinaler kom til at stå mellem henholdsvis Solrød og Lillerød (en gentagelse af årets finale i sjællandsmesterskaberne) samt Kolding og Greve.

For Solrød fik finaledagen dog en skidt start, da holdets normale førstesingle, Lukas Kristiansen, måtte melde fra med en skade. Kampen mod Lillerød endte da også som noget af et drama, der først blev afgjort i den afsluttende damedouble, hvor Sarah Vishart og Emilie Melgaard kunne sikre Solrød finalepladsen med en sikker tosætssejr.

Samtidig, på banerne ved siden af, viste Kolding klassen i deres semifinale mod Greve, der blev besejret 6-3.

Herredoubler sikrede sejren
Dermed blev finalen et opgør mellem øst og vest, Solrød mod Kolding.
Opgøret begyndte både tæt og intenst, og efter de første seks kampe var stillingen helt lige – 3-3.

I herredoublerne var det dog hjemmeholdet, som var stærkest, og det blev Solrøds 2. Herredouble med Silas Knudsen og Oscar Sunekær Bertelsen, der fik fornøjelsen af at spille den vigtige femte kampsejr hjem, som sikrede DM-guldet i en finale, der i sidste ende sluttede 6-3 til Solrød.

– Det er fantastisk. Generelt er badminton jo meget individuelt, så det giver noget helt andet at spille holdkampe, og det er det fedeste at se dem, du træner sammen med hver dag stå sammen på præmieskamlen. Ja, det er bare dejligt, lød det fra en af guldholdets spillere, Markus Bech, efter han havde fået overrakt sin medalje til tonerne fra den lokale pigegarde.

Vellykket arrangement
Men også fra de øvrige deltagere var der glæde over arrangementet, der også blev brugt til at promovere badmintonsporten i lokalområdet.

– Det har været en vildt fed oplevelse. Hold-DM er noget særligt. Det er ikke bare individuelt, og der er noget fællesskab og sammenhold over det, så det er et vildt fedt arrangement., sagde en af bronzevinderne fra Lillerød, Emma Igel.

De mange talenter kan nu begynde at forberede sig på næste store udfordring, det individuelle DM i Vejen, som afvikles i begyndelsen af maj.

Slutstillingen ved U15-hold-DM i Solrød:
Guld: Solrød Strand Badmintonklub
Sølv: Kolding BK
Bronze: Lillerød

Pressemeddelelse: Solrød Badminton, Jesper Melgaard

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.