Alexander Bond og Ditte Søby. Foto @ Fons Van der Vorst

På vej tilbage: Kom tættere på Ditte Søby Hansen

Loading

Her er chancen for at lære Ditte Søby Hansen bedre at kende. Doublespecialisten er tidligere junior-Europamester og spiller på Greves Badmintonligahold.

20-årige Ditte Søby Hansen spiller og træner i Greve Strand. For tiden er hun skadet, men der er lys forude.

– Jeg har haft problemer med skulderen i et par år nu, hvor det har været slemt i nogle perioder. Jeg har ikke spillet turneringer eller kunne træne ordentligt siden december.

Selvom en lang skadesperiode er ærgerlig for enhver ambitiøs sportskvinde, har Ditte Søby Hansen fundet en positiv vinkel på situationen.

– Det har givet mig meget tid til fysisk træning, hvilket er godt for min videre udvikling. Jeg er heldigvis stille og roligt på vej tilbage igen, og jeg håber på, at jeg er helt klar til sæsonstart.

Herunder besvarer Ditte Søby Hansen en række spørgsmål, som Kvindesport.dk har stillet hende og venligt lånt Badmintonbladet.

Hvor meget træner du?
– Inden jeg blev skadet, trænede jeg typisk badminton seks gange om ugen. Derudover styrketræning tre gange og 1-2 gange fysisk træning fx løb eller benarbejde.

Hvor gammel var du, da du begyndte på din sportsgren?
– Jeg startede i Greve Strands Badminton klub, da jeg var de 5-6 år, og har faktisk spillet i klubben lige siden.

Dyrkede du andre sportsgrene i ungdomsårene?
– Jeg har gået til springgymnastik, da jeg var yngre. Jeg har altid godt kunne lide at hoppe rundt og lave vejrmøller og sådan noget. Jeg blev dog rykket relativt hurtigt op på et bedre hold, hvor trænerne ville have mig til at træne to gange om ugen. Det havde jeg ikke tid til med badminton.

Har du været på det danske landshold?
– Jeg repræsenterede Danmark i 2015, da vi var til ungdoms-EM i Polen. Her fik vi en 3. plads for hold, og jeg blev ungdoms-Europamester i damedouble (med Julie Dawall, red.). Derudover har jeg været med til ungdoms-VM to gange, som er blevet afholdt i Malaysia og Peru.

Har du deltaget ved et mesterskab (DM, EM, VM, OL)?
– Jeg har deltaget i mange ungdoms-DM’er og har gennem tiden også hevet et par medaljer med hjem. Jeg har indtil videre kun deltaget i to senior-DM. I år var det desværre ikke muligt at deltage på grund af min skulder, hvilket jeg synes var rigtig ærgerligt, da jeg tror, at min makker og jeg kunne drille de etablerede spillere lidt. Det må blive til næste år.

Største oplevelse med sporten?
– Min største oplevelse med badminton indtil videre må være, da jeg var med til ungdoms-VM for første gang. Da var vi i Malaysia, hvor badminton er en rigtig stor ting, hvilket også afspejlede sig i hele setuppet. For mig er oplevelser som denne med til at give mig endnu mere blod på tanden.

Dit bedste resultat?
– Mit bedste resultat må være, da jeg vandt ungdoms-EM i damedouble i 2015.

Hvem er dine idoler?
– Jeg har egentlig ikke et sportsidol, men jeg synes, at Ma Jin fra Kina er en rigtig interessant spiller med en vild fed spillestil.

Studerer eller arbejder du ved siden af din sport?
– I sommer (2016) afsluttede jeg min studentereksamen på CPH WEST HHX (nu NEXT gymnasiet). Sidenhen valgte jeg at tage et sabbatår for at kunne fokusere mere på min træning. Desværre var jeg så uheldig, at jeg løb ind i den slemme skulderskade, som jeg stadig kæmper med.

– Derfor er planen i øjeblikket at tage endnu et sabbatår for at komme tilbage på sporet. I mit sabbatår har jeg haft et lærervikarjob i Brøndby, som har været rigtig givende for, at min hverdag har kunne hænge sammen og give mening.

Hvilke gode råd vil du give en ung pige, der drømmer om en karriere i sport? 
– At man skal huske på, i de hårde tider, at pleje sig selv. Elitesport er ligesom business; benhårdt! Derfor skal man også huske at nyde livet ved siden af, og omgive sig med de mennesker, man holder af og giver en energi.

Når jeg slapper af så….
– Hygger jeg mig med at se tv, og så går man aldrig galt i byen med en middagslur. Faktisk sover jeg næsten til middag hver dag, hvis jeg har mulighed for det. Det er vist ved at blive en dårlig vane.

Dit bedste feriested?
– Club La Santa; ingen tvivl om det! Jeg er der sammen med min familie næsten hver sommer. Jeg synes, det er så fedt, at man kan prøve alle mulige forskellige sportsgrene, samt at man også bare kan ligge og slappe af ved poolen.

Følg Ditte Søby Hansen på Instagram. Følg Ditte Søby Hansen på Twitter.

Læs også

Badmintonligaen: Emil Holst nøglen til Skovshoved-finaleplads

På Krøyersvej spillede Skovshoved på hjemmebane returopgør mod Greve i DM-semifinalen i Badmintonligaen. Skovshoved vandt …

En kommentar

  1. God artikel Ditte 😊👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.