Kom tæt på Saina Nehwal – vi har interviewet den indiske verdensetter

Loading

På BadmintonBladet.dk er vi altid nysgerrige for at lære vores sports største stjerner bedre at kende. Derfor greb vi fat i Indiens største badmintonstjerne, Saina Nehwal, for en snak om livet på og uden for badmintonbanen. Det er der kommet følgende rigtig interessante interview ud af.

– – –

Hvornår og hvorfor begyndte du at spille badminton?
– Jeg blev optaget på en badmintonskole i sommeren 1999, og efter den periode blev jeg tilbudt permanent optagelse og blev trænet af Nani Parsad i SAAP Hyderabad (Sports Authority of Andhra Pradesh). Her begyndte mine resultater hurtigt at komme, og så blev jeg trænet under kyndig vejledning af Sir Arif på SAI (Sports Authority of India) i 2000.

Syed Mohammed Arif er en af Indiens mest højagtede og respekterede badmintontrænere. Han var tidligere cheflandstræner og har blandt mange andre også været træner for Pulella Gopichand, som Saina blev trænet af tidligere. Han har modtaget flere hæderspriser fra den indiske regering for sit mangeårige arbejde med badminton.

Hvordan ser en almindelig uge ud for dig med træning og andre badmintonrelaterede ting?
– Det er som at studere. Jeg træner både på og uden for banen seks dage om ugen. Søndagen er hellig for mig.

Er der en specifik episode fra dit badmintonliv, du tænker tilbage på som den sjoveste?
– Nej, faktisk ikke. Jeg har altid været så meget dedikeret og involveret i badminton, at jeg ikke tænker på en specifik episode på den måde. Hvis jeg kigger baglæns, føler jeg mere, at når en træningssession eller turnering er ovre, er tiden fløjet afsted. Jeg formår ikke at bruge meget tid på at tænke over dem.

Læs også

En hurtig kommentar fra dagens første vinder

Dagens første kamp i fredagens kvartfinaleprogram ved All England i Birmingham var damesinglen mellem publikumsdarlingen …