Sandra-Maria Jensen. Foto @ Badmintonbladet

Sandra-Maria Jensen: Temperamentsfuld og ambitiøs damesingle

Loading

Ved sidste års DM i badminton havde Sandra-Maria den senere mester Line Kjærsfeldt på krogen i semifinalen. I år er Solrød-spilleren desværre skadesramt.

Læs interviewet med Sandra-Maria fra magasinet Badmintonbladet, hvor hun blandt andet fortæller om sin reaktion på DM-nederlaget.

Sandra-Maria Jensen måtte en tur omkring svømning og fodbold, før hun fandt ud af, at badminton var hendes sport. Da hun blev tredobbelt U13-Danmarksmester i badminton lå det fast, at det var ketchersporten, der var hendes fremtid.

fakta sandra-maria jensen

Sandra-Maria er med egne ord ”bare sig selv”. Hun er en glad, flink og smilende person, der siger sin mening. Via badminton har hun allerede fået flere gode oplevelser, herunder en tur til Mexico, hvor det blev til bronze i damedouble ved U-VM i 2010.

”Den tur var bare den fedeste, for vi havde et rigtig godt fællesskab, og alle havde det sjovt. Der var også sportslig succes med bl.a. min egen bronzemedalje og Viktor Axelsens guldmedalje, og så leverede holdet sin bedste præstation nogensinde.”

Specielle kampe
Som gode veninder kender hun og Line Kjærsfeldt hinanden rigtig godt fra forbundstræningen.

”Når Line og jeg mødes, er det meget mere specielt end andre kampe, men vi er blevet gode til at lægge kampen bag os uanset resultatet. Jeg var sur efter semifinalen ved DM 2015, hvor jeg tabte i tre sæt, men senere var jeg glad for at være nået så langt og have været så tæt på.”

Ved EM for kvindehold 2014 skulle Danmark møde Bulgarien i semifinalen. Det var en kamp, der betød rigtig meget for Sandra-Maria, idet hun er født i Bulgarien. Hun skulle møde Linda Zetchiri, og hende ville hun bare ikke tabe til.

”Undervejs i kampen var der masser af diskussioner mellem os og dommeren. På et tidspunkt sagde Linda på dansk, at jeg skulle holde min kæft, og så kunne jeg simpelthen ikke lade være med at give noget igen – på bulgarsk. Hun blev vildt chokeret og sagde ikke en lyd i resten af kampen.”

”Som prikken over i’et vandt jeg kampen, og vi vandt holdkampen og blev efterfølgende Europamestre, så det kunne faktisk ikke blive en bedre, sjovere og vildere oplevelse.”

Far som inspirationskilde
Sandra-Maria er meget målsat og har hentet utrolig meget inspiration fra nært hold.

”Min far gennemførte en ironman, og den måde, han planlagde sin træning på, var en kæmpe øjenåbner for mig. Det fik mig til at tænke på, at jeg måske også kunne gøre det lidt bedre.”

Badmintondrømmen ligger ikke så fjernt fra de fleste andre badmintonspilleres drøm. Sandra-Maria vil gerne ud at spille de største turneringer. Og når karrieren en dag er slut, vil hun være verdens bedste mor!

Læs flere interview og spændende badmintonhistorier i magasinet Badmintonbladet.

Af Jacob Christensen

Læs også

Masser af danskere videre i Holland

Til Dutch International har der været godt gang i den, og det er også blevet …