Rasmus Fladberg glæder sig en ny sæson med Solrød, hvor han har store ambitioner på holdets vegne.

Rasmus Fladberg: Jeg havde meget krudt i røven som barn

Loading

Danmarksmester i herresingle 2016 – vil du betegne dette som dit største resultat i din karriere?
Ja det synes jeg det er. Det er mange ting i det, jeg synes bronzen til U-VM i Mexico i 2010 med Kim Astrup var stort, fordi vi kunne dele sejren med hinanden. Vi havde rigtig meget, der var oppe imod os, og vi skulle have medalje, og det var ikke nogen, der havde fået medalje siden Peter Gade og Peder Nissen i 1994. Når det så er sagt, vil jeg sige det helt sikkert er det største resultat, også især den historie der ligger bagved herresingle og den tradition der er omkring badminton i Danmark. Så er et DM bare noget unikt. Når jeg kigger på pokalen, går den tilbage til 1947, og de navne der står på og være med i det selskab, det er en stor ting. Der har også været nogle ting i mit spil, som jeg gerne ville have låst op for og forene det, og ramme det i en turnering er unikt. Det er vigtigt at vise over for ens venner og konkurrenter på banen, at man kan være med i dette selskab.

Hvad var dine forventninger, inden du tog til DM, specielt efter den store turbulens, hvor Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen trak sig inden turneringens start?
Det åbnede nogle muligheder, at Viktor og Jan trak sig. Det er selvfølgelig ærgerligt, at de ikke kunne deltage, det er selvfølgelig fedest, at alle kan stille op. Når det så er sagt, så vidste jeg godt, at stort set alle var med, og jeg skulle levere verdensklasse-badminton for at kunne vinde. Jeg følte dog, jeg havde nogle ting i mit spil, som kunne være med til at true de andre og dermed kunne slå dem. Det krævede så også, at jeg fandt det frem. Så ud fra det, så prøver jeg at tage en kamp ad gangen og tage det som det kommer og holde mig til taktikken. Det synes, jeg var en af tingene, der var udslagsgivende for turneringen for mig.

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

VM • 22.-28. august 2022 • Tokyo • TV2 Sport

TV2 Sport er med alle dage fra VM i Tokyo! Se lige nogle af sendetiderne… …