Sæsonfinalen i badminton blev fedtet ind i harpiks

Loading

Skrevet af Steffen Pedersen den 1. februar 2021 

Sæsonfinalen i badminton var søndag for første gang nogensinde med to danskere i finalen. Milepælen druknede bare lidt i en håndboldfest.

I filmen Jurassic Park fra 1993 fortæller ejeren af parken John Hammond, hvordan man har fundet DNA fra dinosaurer i myg, hvis liv endte i en pøl af harpiks på et forhistorisk træ.

Således endte også den sensationelle danske sæsonfinale i Bangkok, da man få timer senere kunne følge håndbold og endnu en international finale. Fjer i en form for glemsel – klistret og tilfangetaget i harpiks.

Håndbold regerer i Danmark! Og det er der intet i vejen med. Herrerne har fra kvartfinalen mod Egypten og frem skabt uforligneligt drama i knockout-fasen, og søndagens præstation med et dobbelt verdensmesterskab skal ingen tage fra dem.

Blot kunne man ønske sig en lidt bredere dækning af to så store begivenheder – for på de to landsdækkende kanalers hjemmeside har man dagen derpå lagt energien hos harpiksen – og ikke myggen.

Badminton-triumfen med to danskere som modstandere i sæsonfinalen fylder ikke alverden mandag, hvor VM-triumfen til gengæld dækker alt fra stoppiller og cola zero til skader, kæreste/familie-billeder hjemmefra og natterend i forbindelse med guldfesten.

Ønsket herfra går ikke på en minimering af herrernes dækning. De vandt en utroligt hård tilkæmpet medalje ved hjælp af en ultimativt præsterende trup og stab. De fortjener al den opmærksomhed, de kan få.

Til gengæld kan man godt føle lidt med de to danskere – og særligt Anders Antonsen – der som en myg på det forhistoriske træ blev overmandet af en bølge harpiks, der aldrig levnede ham den salut, han også havde fortjent.

På DR dagen derpå, lå der 13 artikler af forskellig art om landsholdet i håndbold, mens Antonsen havde tiltusket sig et enkelt skriv. På TV2, som selv sendte badminton-finalen (faktisk på hovedkanalen), var der mandag 13-16 forskellige artikler med tilknytning til herrernes landshold, mens både Antonsen og Axelsen var røget i flyttekassen.

TV2-ekspert på banen med kærlig reminder

Allerede efter den danske semifinale havde TV2’s badminton ekspert Jim Laugesen luret tendensen og trak derfor i arbejdstøjet og bød ind på Statsminister Mette Frederiksens Facebook-side.

På denne skrev hun:

”Åh, hvor er det fremragende spillet af Danmark. Så er der kun finalen tilbage inden guldet. Vi er så stolte af vores hold og af Nikolaj Jacobsen”.

Til dette responderede Laugesen:

“Mette Frederiksen – ja det er klasse af det danske hold Helt igennem en solid indsats og taktisk snilde af træneren. Nu går vi hele vejen. Surt at Viktor Axelsen og Anders Antonsen ikke kunne se med. De ligger sover. De skal være klar til at spille sæson-semifinaler i badminton i Bangkok i morgen. Altså der hvor de 8 bedste herresingler i verden er med, og vi har 2 danskere måske på vej til ren dansk finale. Det aldrig sket før og vil være historisk Tænker det er meget godt i sådan en ok dyrket sport worldwide. Ja, tror faktisk det er den næst mest dyrkede sport i verden efter fodbold. Hvis du får tid, så se med i morgen på TV2 Sport

Ps Viktor kan vinde sin 3 turnering i streg!”

Dette handler ikke om enten eller. Det handler ikke om, at badminton skal behandles bedre eller have mere fokus, selvom det er en idræt, der med sine 220 millioner aktive på verdensplan kun overgås af fodbold.

Håndbold er større i Danmark – men kunne vi balancere lidt i mediebilledet?

Antonsen og Axelsens præstation er historisk for dansk badminton. Det samme er VM-triumfen i Cairo. Som sportsglad dansker er det blot en anelse ærgerligt, at man som i Jurassic Park skal bore og grave i en allerede størknet harpiks-ravklump for at finde DNA-spor fra en ligeledes stor dansk dag i Bangkok!

Læs også

“Riv en af de bedste haller ned og byg klimabelastende betonelementhal”

På vej hjem fra endnu en lege-aften i Den Store Hal stoppede jeg og tog …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.