SAIF: Danmarks bedste 8. hold

Loading

SAIF Badmintons 8. hold vil ikke stå i skyggen af klubbens øvrige hold. På imponerende vis sikrede holdet sig oprykning for tredje sæson i træk. Næste år står den på nye udfordringer i serie 2.

Det er de færreste badmintonklubber, der rent faktisk kan mønstre et 8. hold. Hos valbyklubben SAIF Badminton har 8. holdet dog gjort sig fortjent til titlen som Danmarks bedste 8. hold med oprykning hele tre år i træk. Oprykningen til serie 2 kom i hus ved en sand gyserafslutning. Det indbyrdes resultat i sidste kamp mod nærmeste forfølger betød, at begge hold sluttede på præcis samme point og score. Vinderen af rækken skulle dermed findes ved at tælle hele sæsonens vunde og tabte sæt. Her trak SAIF 8 det længste strå, da holdet var akkurat ét sæt bedre end forfølgerne.

Social storklub
SAIF Badminton tilmeldte sit første seniorhold i serie 13 i 2002. Blot 13 år senere har klubben udviklet sig til en storklub. Det lå ikke ligefrem i kortene, at klubbens medlemstal ville udvikle sig med raketfart, da badminton er en sportsgren ramt af stor medlemstilbagegang. Med den rette blanding af seriøsitet og socialt samvær samt et billigt kontingent blev klubben dog hurtig populær og lokkede mange nye medlemmer til. I dag har klubben mere end 150 spillere fordelt på 10 store hold lige fra serie 4 til oprykningsspil til 2. division og nye strømmer stadig til.

– Mange unge badmintonspillere fra hele landet flytter til København for at studere eller arbejde. Hos os får de hurtigt bygget et netværk op blandt andre ligesindede med samme interesse, siger klubbens formand Kasper Åkerlund.

– Alle vores medlemmer har jo på et tidspunkt selv været nye i klubben. Så alle spillere giver gerne lidt igen, når de skal tage mod nye medlemmer de efterfølgende sæsoner. Vi arrangerer en masse sociale aktiviteter på tværs af trænings- og turneringshold. Det er vist de færreste klubber, der kan samle 120 deltagere til en julefrokost, lyder det stolt fra formanden.

Opskriften på succes
Opskriften på 8. holdets sportslige succes er heller ikke nogen hemmelighed.

-Selvom man spiller på et 8. hold, kan man stadig godt gå op i det. Vi har som regel altid en træner med til kampene. Vi kører også samme opvarmning, peptalk og kampråb som 1. holdet, lyder det fra Vivi Rydahl Hansen, der har været en af 8. holdets bærende kræfter i denne sæson.

Når 8. holdet spiller kamp, er der som regel også altid tilskuerne på tribunerne og flittige opdateringer på de sociale medier. Holdet har desuden fået fif fra landsholdsspiller Anders Skaarup Rasmussen, der har deltaget flere gange som gæstetræner. Trods de imponerende tre oprykninger i træk har 8. holdet dog stadig et stykke vej før de slår 1. holdets rekord. I perioden 2003-2011 blev det til oprykninger hele otte år i træk. Ifølge Vivi Rydahl Hansen er 8. holdet selvfølgelig klar til at tage udfordringerne i serie 2 op og fortsætte de flotte resultater næste sæson.

-Klubbens øverste hold må bare sørge for at rykke op de næste sæsoner, så de ikke kommer til at stå i vejen for 8. holdets ambitioner, slutter hun med et glimt i øjet.

Pressemeddelelse: SAIF Badminton

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.