SERIE 1……IGEN!

Loading

“Jeg tror bare, at jeg har sagt til dem, at de skal tage sig sammen og huske på, hvorfor de spiller badminton. Det er jo det, alle skal på en eller anden måde”

Joachim Fischer i interview på TV2 Sport om sin rolle som engelsk landsholdstræner.
 
 
“…HUSKE PÅ, HVORFOR DE SPILLER BADMINTON”
Det skal vi i hvert fald. Glem rangliste og point og rækkeinddeling. Lad glæden herske. Udviklingen herske. Legen herske.

KRAGHAVE OG EJEGODHALLEN
Der findes ikke mange haller tilbage, som har ovenlys, altså lys fra Solen. I kombination med neonrør eller noget mere moderne og energibesparende.

 

Men på Kraghaves hjemmebane, i Ejegodhallen, et smukt navn forøvrigt, helt uden ironi, findes det endnu. Glas eller noget lignende i tagryggen, og dermed et helt andet og retroagtigt lys i hallen. Solen skinnede ikke lørdag, det var gråt og overskyet, så jeg kan ikke udtale mig om badmintonforholdene under blå himmel.

ØVRIGE FORHOLD
Udover det transparente i tagryggen var bruserne fantastiske! Det er vi nogle, der kan glæde os over. Desværre for få, vil jeg mene, for efterhånden er vi hal-badere i mindretal. En underlig udvikling, vores samfund har foretaget. Mens vi bliver bombarderet med nøgenhed næsten overalt, så er reel, IRL nøgenhed blevet et tabu, noget farligt, noget der undgås.

Kim, Steen og jeg tog for os af det varme vand og de rene omgivelser. Noget vi ikke oplever i vores egen, gamle hal, Vordingborghallen.

TILBAGE TIL LOFTET OG DET ØVRIGE

Ejegodhallens loft er pænt lavt, hvilket krævede en spillemæssig omstilling. Den har også en lille tribune i den ene ende og en scene i den anden, og et dejligt, blødt trægulv. Det var som at træde ind i 60erne og 70erne, sagt med allerstørste respekt og glæde.

 

Før vores Serie 1 kamp spillede Kraghave 2 kamp mod Sakskøbing 1, hvor unge Jamie, der deltager på den ugentlige Team Storstrøm træning, var på.

https://www.badmintonplayer.dk/DBF/HoldTurnering/Stilling/#5,2019,,,,,368542,1350,

Bagefter var der kamp i motionsrækken mellem Kraghave og Ønslev-Eskildstrup, hvor far Carsten til mit holds anden single Mathias, var hasteindkaldt med en times varsel.

https://www.badmintonplayer.dk/DBF/HoldTurnering/Stilling/#5,2019,,,,,368596,1350,

Selv vores mr Myagi aka Jacob Oehlenschlæger, inkl hustru, nyfødt barn og søn kom forbi til et kort kig. Dagen efter, søndag, skulle han atter på et trænerophold hos vores germanske bror i syd i forbindelse med SaarLorLux Open 2019.

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=3F4F80CD-B600-4BC7-AA0A-E1E257BCCD9E

RANGLISTE-HYSTERI
Opgøret mellem Kraghave 1 og VBK 2 i serie 1 endte 4-9. Kampen balancerede på et knivsæg i herresinglerne, som blev delt 2-2, men sagtens kunne være endt 3-1 – Mathias vandt 22-20 i tredje sæt i 2HS, og dermed have udlignet holdkampen til 4-4. Et kig på rangliste point efter holdkampen viser, at Kraghave ikke stillede op i den rækkefølge, men spillet på banen viste, at rækkefølgen var korrekt. Så meget for rangliste-hysteriet.

Steens modstander i første HS gik i stykker og dermed var 1HD allerede vundet. Damedoublerne blev delt og VBK vandt begge HDer og dermed alle tre herredoubler.

VI KLARER DET SELV
Steffen og jeg i 2HD havde “fornøjelsen” af en mindre diskussion i midten af første sæt om højden på modstanders serv.

Der er bare ingen ekstern servedommer på dette bonderøvsniveau. Det klarer vi helt selv. Også coachingen og strategi-refleksionen. Men ok, sammenlagt repræsenterer Steffen og jeg 106 års livserfaring, heraf ca 90 år i badmintonuniverset. Vi vil helst selv.

På alle niveauer er der således gnist, temperament og vinderinstinkt. Og sådan skal det være. Det er derfor, vi spiller badminton. Uden ville det være ligegyldigt

Vi ved udmærket godt, hvorfor vi spiller badminton.

“Det er jo det, alle skal på en eller anden måde”

 

Per Damkjær Juhl 

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.