Drama på Sydsjælland! Har vi en badmintonhal om et par år? En forening er en levende organisme, hvor enhver celle er vigtig! 

Loading

Læs om dramaet på Sydsjælland! Har vi en badmintonhal om et par år?

Og læs om “En forening er en levende organisme, hvor enhver celle er vigtig!”

__________________________________________________________

Vordingborg Kommune har store økonomiske proble….udfordringer!, og der kigges på alle udgifter. ALLE!

Allerede i 2018-2019 blev der udfærdiget en omfattende rapport til 0,5-1 million kr om kommunens faciliteter – udnyttelsesgrad, bygningsstatus og renoveringsbehov. 

Dengang så vi i badmintonklubben godt, hvor det kunne bære hen, da personerne bag rapporten fandt, at vores hal havde et moderniseringbehov på 10,5 millioner. Mange penge i en fattig kommune. Vi i bestyrelsen igangsatte vores egen vurdering og bad om 1 million – til et nyt gulv (virkelig tiltrængt….vi er forlængst igennem lakken og øverste lag flere steder!), tætte branddøre (der også skal kunne åbnes hurtigt, hvilket ikke er tilfældet nu!), nye brusere og andre småting. 

Vi mødtes med folk fra kommunen, den folkevalgte formand for kulturudvalget, fik hjælp fra det lokale idrætsråd og indsendte vores høringssvar (som først kom med i det kommunale referat, da vi gjorde opmærksom på “forglemmelsen”)……og så kom pandemien og alt gik i stå. ALT! Vi blev (foreløbigt) reddet af pandemien. Lidt morsomt! 


Nu er kommunen, efter at have opdaget hvor slem økonomien virkelig er, igen startet stort set forfra i processen med at se på faciliteterne, herunder den driftstunge Vordingborghallen (ca 450.000 i årlige udgifter – opvarming, el, rengøring, nye lysstofrør etc) og et istandsættelsesefterslæb et sted mellem 1 og 10,5 million! 

Der var indbudt til møde i det lokale DGI center mandag den 17. januar, hvor borgmesteren, et byrådsmedlem og tre kommunale ansatte samt 20 foreningsfrivillige deltog, herunder undertegnede. Igen blev Vordingborghallen hentet frem på Powerpoint som eksempel (tilfældigt?). Jeg fik sagt højt, så også manden med byens kæder hørte det, at vi godt kunne regne ud, hvad planerne er for vores hal! Bare så de ved, at vi ikke er helt naive og intetanende. 

Den 19. februar indbyder Idrætsrådet alle foreninger til møde kl 19.00 og VBK stiller vores klublokal til rådighed.  Aviserne skriver også  om processen. Fremtiden for Vordingborghallen ser mørk ud! 

Samme aften besøger japaneren Eiji Watanabe (ham har jeg præsenteret jer for flere gange siden juli 2023) vores seniortræning og spiller med. Det er ham, der også er i Dronningriget/Kongeriget for at studere den danske badminton-/foreningskultur. Den aften ser han både det frivillige råds arbejde in real life og klubbens bedste, lige så virkeligt med sig selv på banen. Inklusion. Kulturudveksling. Forøvrigt…. I sommeren 2025 rejser vi igen til Tokyo! 

Den 21. februar mødes jeg i DGI Storstrømmen ved Præstø med den nye direktør og souschefen for at præsentere dem for min klubs frustrationer og kritik af DGIs arbejde. Jeg har informeret dem på forhånd om punkterne. 

Den 28. februar kl 14.00 har Steen Fladberg og undertegnede et møde med Badminton Danmarks direktør Kristian Langbak. Vi vil præsentere ham for vores “elevatortaler”, som vi også har haft Lise Kissmeyer til at kigge på. I vil høre langt mere om dette i fremtiden. 

Den 2. marts kl 10.00 starter Badmintonforum i henholdvis Horsens og Brøndby. Du kan sagtens nå at tilmelde dig!

Den 11. marts holder vi Generalforsamling i VBK og den 23. marts klubfest efter sidste holdkamp for Danmarksserieholdet, der forhåbentlig overlever i nedrykningsspillet. 

Kalenderen er fyldt godt op med aftaler og arrangementer. Udover den normale træning og alle de andre daglige opgaver, som fx med klubbens kasserer den 14. februar at udarbejde et regnskab med bilag til Badminton Danmark, således at vi kan få lidt økonomisk støtte fra Breddepuljen til vores skolebadminton. 


Sådan kan livet som aktiv, ulønnet frivillig i en levende forening se ud. Drevet af kærligheden til sporten og og ikke mindst samværet. 

Det sker ikke af sig selv, men må konstant holdes vedlige af alle. Alle kan og må bidrage, ellers falder det stykvis fra hinanden og en dag er det for sent. 

__________________________________________________________

Foreninger er levende organismer i et lokalt miljø, et microkosmos, indlejret i noget større, som hele tiden behøver opmærksom, føde, energi og input, måske mere i denne nutid end tidligere. 

Input nedefra, med nye og unge medlemmer, hvilket dog er udfordret pga kraftigt faldende fødselstal – det kræver et fødselstal på 2,1 at oppebære befolkningstallet. Pt er det tal 1,5! 

Oppefra fra Forbundet, DGI, Kommunen, Staten m.fl. med retningslinier, politikker, værdisætning og økonomi. 

Og herimellem af os alle. Vi ER organismen. Alle og enhver. Du og jeg. Det er ikke kun bestyrelsen og trænerne. Men også alle andre. Forældre, spillere uanset niveau, kærester og ægtefæller, børn, familie, venner, sponsorer, netværk. Alle bidrager og er en del af den organisme. 

Hvis vi vil have og bevare levende foreninger og klubber – organismer, må vi alle bidrage! Selv den mindste celle er vigtig. 

__________________________________________________________

Badmintonbladet 🇩🇰❤️ Per Damkjær Juhl

Læs også

Badmintonjob.dk – en simpel jobportal for badmintonklubber og badmintontrænere!

_______________________________________________________ Badmintonjob.dk _______________________________________________________ Det fungere ved, at klubber kan oprette en jobannonce her:  https://www.badmintonjob.dk/tilmeld-din-klub Prisen …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.