Japan Open: Dansk festfyrværkeri

Loading

Her til morgen blev der spillet semifinaler ved Japan Open, og her var Danmark repræsenteret i herresingle, damedouble og mixeddouble.

Stor præstation
I herresingle skulle den syvendeseedede danske darling Viktor Axelsen op imod den sjetteseedede Tien Chen Chou fra Taiwan. De to spillere har mødt hinanden tre gange tidligere. Sidst de mødte hinanden vandt Chou i 3 sæt som var ved French Open sidste år. Så Viktor skulle jagte en revanche i dagens opgør. De to spillere fulgte hinanden i starten af 1. sæt, men efter opholdet trak Viktor lidt fra og fik sig et lille hul. Han kom foran med 18-15, men Chou kom tilbage på 19-19. Den spændende afslutning på sættet faldt dog ud til Viktors fordel, da han vandt de sidste to bolde og vandt det tætte sæt med 21-19. I 2. sæt var Viktor i en klasse for sig og styrede sættet. 21-13 blev de klare cifre i 2. sæt til Viktor Axelsen, som dermed er i finalen ved Japan Open. En kæmpe præstation af den unge dansker. I morgen møder Viktor den kinesiske superman Lin Dan, som kan udvikle sig til noget af et drama.

Fischer-power
Joachim Fischer/Christinna Pedersen skulle i deres mixeddouble-semifinale op imod koreanske Gi Jung Kim/Seung Chan Shin. På trods af 62 pladsers forskel på de to par på verdensranglisten i dansk favør, er det koreanerne som har vundet deres hidtil eneste opgør tidligere i år ved Taiwan Open. I dag var der dog andre boller på suppen. I starten af kampen var det dog koreanerne, der var skarpest og var foran 13-10. Derefter spillede danskerne sig bedre ind i kampen. Fischer/Pedersen kom på 16-16, og derefter gik det stærkt. 19-16 var danskerne foran, inden koreanerne pyntede lidt på sætcifrene. 1. sæt endte med dansk sejr på 21-19. 2. sæt var der ikke meget at rafle om, og her var danskerne i føresædet fra start til slut. Fischer/Pedersen hev sættet hjem med 21-16 og er klar til morgendagens finale mod verdens nummer 1 Zhang Nan/Zhao Yunlai fra Kina.

De danske piger fortsætter stilen
Fjerdeseedede Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl var i deres semifinale op imod japanske Shizuka Matsuo/Mami Naito. Danskerne var favoritter inden dagens opgør, men de danske piger fik problemer i starten. De kom bagud med 8-4, men derefter kom danskerne i gang. Resten af sættet kunne japanerne ikke følge med, og det resulterede i en sikker sætsejr på 21-17 til danskerne. 2. sæt var mere spændende, hvor danskerne var foran med 11-10 ved opholdet. Da det spidsede til var danskerne stærkest og sikrede sig en sikker sejr på 21-16. I morgendagens finale møder Pedersen/Rytter Juhl kinesiske Zhao Yunlei/Zhong Qianxin. Et opgør som bliver meget interessant at følge.

Resultater fra Japan Open

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …