Foto @ Annette Vollertzen

Singapore Open: Barsk dag for danskerne

Loading

Torsdagens program ved Singapore Open byder på syv danskerkampe. Seks af dem er allerede spillet, og blot en kamp har bragt danskere videre til kvartfinalerne i morgen.

Oppe mod overmagten
Det unge mixpar, Sara Thygesen og Niclas Nøhr, var oppe mod overmagten i kineserne Zhao Yunlei og Zhang Nan, der er regerende olympiske mestre fra 2012 og nummer et på den aktuelle verdensrangliste. Dette til trods gik danskerne til den med frisk mod og fulgte fint med til 18-18 i første sæt. Tre hurtige points til kineserne afgjorde dog sættet til deres fordel. I andet sæt trak Zhao Yunlei og Zhang Nan fra allerede ved 4-4, og de så sig ikke tilbage siden da. 21-18 21-13 blev kampens samlede resultat.

Tæt herresingle
Hans-Kristian Vittinghus skulle forsøge at revanchere nederlaget til franske Brice Leverdez, der vandt de to europæeres seneste møde ved Denmark Open 2014. Dengang vandt Leverdez i tre tætte sæt – og det gjorde han også i dag. Første sæt gik ikke HK’s vej, og allerede ved 4-4 trak franskmanden fra og vandt 21-13.

Andet sæt blev straks mere spændende, og de to spillere skiftedes til at føre op til 18-18. Herfra var HK skarpest, og han kunne notere sig en tæt sætsejr på 21-19. I tredje sæt var scenariet lidt det samme. Spillerne fulgtes ad til 14-14, men med tre points på stribe lykkedes det Leverdez at komme lige nøjagtig det skridt foran, der gjorde, at han endnu engang kunne vinde tredje sæt med 21-18 – præcis som han gjorde det ved Denmark Open.

– Svært at beskrive, hvor skuffet jeg er over mit spil idag, fortæller HK på Facebook. Jeg lavede skørt mange fejl og spillede med meget lille variation. En positiv ting er, at jeg kæmpede virkelig hårdt og forsøgte at komme ind i en bedre rytme, men det lykkedes bare ikke for mig idag.

Skidt dag for Jan Ø
Jan Ø. Jørgensen skulle op mod inderen, HS Prannoy, og også han havde revanche til gode. Inden dagens kamp førte Prannoy 2-0 i indbyrdes opgør, der begge er blevet afgjort i tre sæt, senest ved India Open for et par uger siden. Første sæt lignede en skarp og tæt dyst, der sagtens kunne ende med endnu en tresætter. Op til 14-14 havde der kun én gang været mere end et points forskel i stillingen, men ved 17-16 tog inderen de sidste fire points på stribe.

Andet sæt er næppe et, Jan vil huske tilbage på med glæde. Med serier på seks, fem og seks points i træk var sættet hurtigt afgjort til Prannoys fordel, og danskeren måtte forlade banen med et nederlag på 16-21, 8-21.

Line Kjærsfeldt og herredoublen med Kim Astrup/Anders Skaarup er også færdige i Singapore, mens Mads Kolding og Mads Conrad indtil videre er dagens lyspunkt. De sejrede sikkert med 21-13, 21-14. Mads/Mads møder Endo/Hayakawa, seedet 3, fra Japan fredag.

Viktor runder af mod forsvarende mester
Dagens tredjesidste kamp er et opgør mellem Danmark og Indonesien, hvor spillerne ikke har mødt hinanden før. Viktor Axelsen møder Simon Santoso, og det skal blive spændende at se, om den nuværende danske top-10-spiller kan gøre dagens kamp til endestationen for den tidligere top-10-spiller fra Indonesien.

Se alle resultater fra Singapore Open 2015.

Læs også

Badmintonligaen: Skovshoved stensikkert videre til semifinalen

Sidste års guldvindere fra Skovshoved er klar til DM-semifinalen efter hurtig 3-0-føring mod Gentofte. Et …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.