Farvel til Du Pengyu

Hvor blev Du Pengyu af?

Loading

Farvel til Du Pengyu
Farvel til Du Pengyu

Husker du den kinesiske Duracell-kanin, Du Pengyu? Han var udset til at skulle spille en betydelig rolle på det kinesiske landshold, men pludselig var han væk.

Bedre end Lin Dan
Du Pengyu havde en imponerende fysisk formåen. Han var virkelig veltrænet, og angiveligt var han den eneste, der satte Lin Dan til vægs til løbetræningen i den kinesiske landsholdslejr.

Stor skuffelse
27-årige Du Pengyu havde mange flotte resultater. Blandt andet blev han asiatisk mester i 2013 efter sejr over Chen Long i finalen. Samme år vandt VM-bronze på hjemmebane i Kina. Men han var også med på det kinesiske Thomas Cup-hold, som skuffede fælt i Indien med nederlag til de senere vindere, Japan.

Sent VM-afbud
Efter Thomas Cup i maj 2014 spillede Du ikke flere internationale turneringer, og han blev forbigået til den kinesiske trup til Asian Games. Kort før VM i Danmark i august blev han trukket fra turneringen, uden at der blev rapporteret om en skade.

Farvel til OL
Ifølge forlydender blev han ramt hårdt på selvtilliden efter Thomas Cup-nederlaget til Kento Momota. Desuden blev hans mål om at komme til OL i Rio 2016 blokeret af, at BWF i januar 2014 meddelte, at hvert land maksimalt må stille med to singlespillere til OL.

Hårde konkurrenter
Med Lin Dan tilbage på badmintonscenen, og Chen Long som verdensmester virker det usandsynligt, at der ville blive plads til Du Pengyu i OL-truppen, der skal til Rio. Dermed har den seværdige spiller indset, at karrieren næppe ville få et yderligere løft.

Kilde: Badmintonplanet

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.