Foto @ VEB

Ligakval: Su-Su-Superliga jublede VEB efter 4-2 sejren i Ikast

Loading

Vendsyssel Elite Badminton sikrede sig tirsdag aften en ny sæson i Badmintonligaen. Det skete med en 4-2 sejr på udebane over Ikast.
Selv om der resterer to runder af Ligakvalifikationen, er VEB sikker på en plads i landets bedste række. Sejre i de første fire kampe betyder, at VEB for alvor kan rette blikket fremad mod sæsonen 2015/2016, som bliver holdets 10. i træk i Badmintonligaen.

Kravet for at forny liga-licensen allerede tirsdag aften var en sejr i hal C i Ikast Brande Arena. Og kampen udviklede sig helt efter bogen med sikre VEB-sejre til Stasa Poznanovic/Zvonimir Durkinjak i mixeddouble samt en velspillende Ville Lång i anden herresingle. Ventet var det også, at Katarina Galenic tabte i damesingle, ligesom herredoublen med Martin Kragh/Zvonimir Hölbling heller ikke denne aften fandt melodien.

Således var stillingen 2-2 inden sidste runde. Ikast håbede helt sikkert på, at de kunne skabe en overraskelse i damedouble, men Eva Lee/Paula Lynn Obanana bragte sig foran 10-0 i første sæt og vandt overbevisende i tre sæt. Det amerikanske par er på den seneste verdensrangliste rykket op som nr. 18. Det er den flotteste placering nogensinde til et amerikanske par i damedouble. Et stort tillykke til de to sympatiske piger – og endnu et tillykke til Paula, som i morgen fylder 30 år.

Nu var det op til Peter Mikkelsen at gøre arbejdet færdigt mod Victor Svendsen. Han vandt problemfrit første sæt og førte 7-3 i andet sæt. Den rutinerende VEB-spiller misbrugte en sætbold i andet sæt og tabte både andet og tredje sæt. I denne fase lignede “borgmesteren” ikke en vinder, og træner Martin Kragh begyndte at forberede ikke mindst Ville Lång på et Golden Set. Peter Mikkelsen er dog ikke en spiller, der lægger sig ned i modgang. Han kæmpede sig tilbage og vandt fjerde sæt. I femte sæt var VEB-spilleren foran 4-2, men kom bagud 4-6. Ved stillingen 7-7 blev kampen afgjort, da Ikast-spilleren – med en fortid i Hjørring – løftede to servereturneringer ud af banen.

Peter Mikkelsen gjorde det igen. Slap ud af posen og blev matchvinder for VEB. Stærkt arbejde af borgmesteren.

“Su-Su-Superliga…”, sang spillere og fans, som fejrede sejren med sodavand og øl på halgulvet, inden menuen stod på sandwich og is i cafeteriet. En dejlig overraskelse var det desuden, at VEB’s tidligere sportschef, Peter R. Jensen, ringede fra New Zealand for at lykønske spillerne med “oprykningen”.

For VEB har sæsonen 2014/2015 været som en tur i Falken i Fårup Sommerland. Det begyndte godt, men krisen kradsede alvorligt, da Odense ydmygede VEB med en 6-0 lussing i Arena Nord. Det førte til et krisemøde, hvor ledelse og trænere kiggede hinanden dybt i øjnene. Mødet blev et vendepunkt. Og VEB’s fine comeback kulminerede med 4-2 sejren over Ikast.

Vendsyssel Elite Badminton er dermed med igen, når programmet til Badmintonligaen 2015/2016 skal laves. De første spilleraftaler er på plads, og dem fortæller vi mere om i de kommende dage.

Kilde: Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.