Sudirman Cup 2015: Kinesisk dominans og småkage-konflikt

Loading

Da der for to år siden blev spillet Sudirman Cup sidst, var det ikke overraskende med Kina som vindere. Gennem hele turneringen havde kineserne været ganske suværene, og kun præsteret at tabe en enkelt kamp. Det var i semifinalen til Indonesien. Det danske landshold var grundet småkage-konflikten noget decimeret, og spillere som Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Mathias Boe, Carsten Mogensen og Joachim Fischer var ikke med.

Det er nok de færreste af vinderne fra dengang der står på holdkortet for kineserne når der spilles Sudirman Cup fra d. 21. til 31. maj, men mon ikke vi alligevel får et slagkraftigt kinesisk hold at se.

I finalen mødte Kina Japan, som havde slået Danmark ud i kvartfinalen med 3-2. Selvom det må betegnes som et hæderligt nederlag at tabe til Japan, var det helt store samtaleemne dengang at flere af de danske spillere ikke stillede til start, grundet småkage-konflikten.

Læs også: Gennembrud: Småkage-konflikten er afsluttet

Holdet der tabte til Japan var således ikke med Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Christinna Pedersen, Mathias Boe eller Kamille Rytter Juhl. Jan Ø. Jørgensen var skadet.

Men det var faktisk lige ved at lykkedes at komme i semifinalen, hvor det kun var to bolde der gjorde at Sara Thygesen og Line Kjærsfeldt i damedouble ikke kunne vinde over Matsutomo og Takahashi.

Læs også: Sudirman Cup: Sand damedouble-gyser afgjorde kvartfinale mellem Danmark og Japan

Ved den lejlighed var daværende landstræner Lars Uhre også ude med roser til den danske trup.

– Selvfølgelig er det ærgerligt at tabe 3-2, når vi er så tæt på at vinde den afgørende kamp og vinde en medalje, men jeg meget stolt af det, det danske hold viste i går. Alle der var på banen kæmpede og spillede flot. Samtidig var der fantastisk opbakning fra holdkammeraterne, der ikke spillede. Det var en super flot holdkamp, siger landstræner Lars Uhre.

To år er gået og Danmark har næsten alle klar fra start, med undtagelse af Jan Ø. Jørgensen, så måske er det i år at det endelig er Danmarks år.

Læs også

Optakt til Sudirman Cup: Kan nogen true de kinesiske storfavoritter?

Når man kaster et blik på gruppe A ved Sudirman Cup, er der ikke den store tvivl …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.