Kan danskerne gentage succesen fra Thomas Cup? Tager Kina titlen for ellevte gang? Eller tager et helt tredje land sejren? Foto @ Mads Kolding Instagram

Optakt: Hvem skal kæmpe om medaljerne ved Sudirman Cup?

Loading

I morgen starter VM for blandede hold, Sudirman Cup. Turneringen så dagens lys 1989, og siden da er den blevet afholdt hvert andet år. Kina har været ubesejrede siden 2005, og de har vundet 10 ud af 14 mesterskaber. Spørgsmålet er dermed, om nogen af de andre badmintonnationer har en chance for at tage mesterskabet i år? Dennis Bostrup giver her sit bud på fire vindere i gruppe 1.

Ligesom ved Thomas Cup, så ser man en unik stemning ved Sudirman Cup, hvor spillerne får lov til at spille sammen på et landshold. Ved Sudirman Cup får tilskuerne samtidig også muligheden for at se nogle sjældne og interessante opgør, og forskellen mellem de store klassiske badmintonnationer og resten af feltet bliver tydeliggjort. Dennis Bostrup, der sammen med Jim Laugesen udgør TV2sports kommentatorduo, glæder sig til at følge turneringen, og inden turneringsstart er han optimistisk på det danske holds vegne.

– Jeg glæder mig helt vildt til at følge Sudirman Cup. Jeg tror på, at Danmark når finalen, og så skal det hele flaske sig, hvis holdet skal slå Kina, og tage titlen for første gang. Men det er bestemt ikke umuligt, siger Dennis Bostrup til BadmintonBladet.

Regler for Sudirman Cup

En ny lodtrækning for “knock-out”-stadiet af turneringen bliver udført, så snart gruppespillet er overstået. Derfor kan semifinalisterne ikke helt forudses på nuværende tidspunkt. Men vinderne i hver af de fire subgrupper 1A, 1B, 1C og 1D i gruppe 1 vil sandsynligvis være de fire nationer, der kommer til at kæmpe om medaljer.

Vinderne i gruppe 1 må anses som favoritter til at tage medaljer. De bedste nationer bliver desuden seedet på ny efter gruppespillet.

I gruppe 1A tror TV2-kommentatoren mest på de forsvarende mestre.

– Fra gruppe A vinder Kina, selvom jeg også har en god fidus til Thailand. Holdet har en fantastisk damesingle (Ratchanok Intanon), en mixed på vej frem (P. Dechapol/T. Sapsiree), en solid herredouble (B. Issara/P. Nipitphon), en okay damedouble og en herresingle (S. Tanongsak), der på sine bedste dage kan slå de fleste i verdenstoppen. Men Kina må være for stærke med alt den klasse på alle positioner, siger Dennis Bostrup.

I gruppe 1B forudsiger Dennis Bostrup, at det kommer til at stå mellem Korea og Taiwan. Det bliver tæt, og meget afhænger af herresinglen.

– Gruppe B bliver tæt. Korea er ikke så stærke som tidligere, og kan tabe til Taiwan, hvis de vinder de to singler. Tai (Tai Tzu Ying) bør vinde damesingle, og hvis så Chou (Chou Tien Chen) slår Son Wan Ho, så kan Korea sagtens tabe i HD også, hvor flere topspillere har meldt fra. Jeg tror dog på en 3-2 sejr til Korea. Son Wan Ho slår Chou, og Korea vinder damedouble og mixed, siger Dennis Bostrup.

I gruppe 1C har England trukket sig, og Tyskland blev rykket op i fra gruppe 2A for at tage den ledige plads.

– Gruppe C står mellem Japan og Malaysia. Malaysia vinder herresingle. Japan vinder damesingle med Yamaguchi (Akane Yamaguchi). Malaysia vinder herredouble, selvom Goh (Goh V. Shem) og Tan (Tan Wee Kiong) ikke har set så gode ud på det sidste. Japan vinder damedoublen. Og så skal det afgøres i mixed. Der tror jeg på Malaysia. Med mindre Japan tryller en mixed frem med Matsutomo (Matsutomo Misaki). Tæt opgør hvor herredouble og mixed bliver altafgørende, siger Dennis Bostrup.

I Gruppe 1D ligger Danmark sammen med Indonesien og Indien.

– Gruppe D vinder Danmark da. Også selvom mine briller er utroligt rød-hvide. Men Danmark er klart bedre end Indien i fire kategorier. Dog bliver damesingle svært mod Sindhu (P.V. Sindhu). Og Danmark er også bedre end Indonesien i herresingle og damedouble, mens de sidste tre kampe ser mere lige ud. Jeg regner dog med, at Danmark kan finde en sejr her. Boe og Mogensen slog jo Kevin (Kevin Sukamuljo) og Gideon (Marcus Gideon) sidst, siger Dennis Bostrup.

Så Dennis Bostrup tror på Kina, Korea, Malaysia og Danmark som vinderne af gruppe 1. Vinderne i gruppespillet vil dernæst blive seedet ved den anden lodtrækning, så man for eksempel udgår, at Kina og Danmark mødes i første runde.

Sudirman Cup kan i morgen følges på TV2sport fra klokken 06.00, hvor Kina møder Hongkong.

Oversigt over landskampene ved Sudirman Cup

Læs også

Optakt til Sudirman Cup: Kan nogen true de kinesiske storfavoritter?

Når man kaster et blik på gruppe A ved Sudirman Cup, er der ikke den store tvivl …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.