To Lillerød-drenge i starten af musikdrømmen: Man kan tage mange ting med fra badminton

Loading

Mikkel Mortensen og Morten Herschend spiller i Lillerød Badminton klub. Ved siden af Badminton laver musik under navnet “New Men” og  prøver ihærdigt at slå igennem i musikverdenen. I går fortalte de blandt andet om, hvordan der er at skulle håndtere både en badminton- og musikkarriere. I dag drager de paralleller mellem musik- og badmintonverdenen og fortæller om fremtidsdrømmene. 

Mortensen og Herschend har lært en del i badmintonverdenen, som de kan tage med sig videre:

– Vi kan tage meget med fra badminton- til musikverdenen. Det at have lært som elitespiller udviklingsmæssigt aldrig at give op og at arbejde hårdt kan vi for eksempel tage med.

Dermed har den hårde disciplin, de har opnået gennem hård træning kunne bruges i musikverdenen. Det er dog på mange måder en ny verden:

– Vi er ikke skolede musikere, hvorfor vi prøver mange ting af. Denne proces kan sammenlignes med badminton, hvor man jo blandt andet heller ikke får en perfekt baghånd bare lige sådan. Vi er dermed godt klar over, at vi ikke kommer til at stå på Orange Scene med det samme, men måske om 2-3 år er drømmen. Desuden kan man ligesom på badmintonbanen have en dårlig dag på scenen. Der kan vi bruge den måde, vi har håndteret disse i badmintonverdenen i musikverdenen,

Masser af ting er anderledes

Visse ting er dog også mærkbart anderledes, hvilket de to har mærket på egen krop:

– Man er gode til at rose hinanden i musikverdenen. Der er en fed opbakning til hinanden og en hjælpende hånd, når dette er nødvendigt. Man kan således blandt andet lave musik sammen. Dog kan man ikke på samme måde som i badminton sige, at man har lavet den bedste sang. Det er jo subjektivt. I badmintonverdenen er det mere konkurrencepræget, hvilket vi altid har elsket og er vokset op med.

Især peger de på en ting, der er anderledes på en positiv måde i musikverdenen:

– Men det er da meget rart, at man i musikverdenen for eksempel ikke skal høre for, hvis man har tabt en kamp til nogen, man ikke burde.

Badminton har dog været førsteprioriteten i en stor del af deres liv, men det er ved at ændre sig:

– Badminton har altid fyldt meget. Men det er anderledes nu. For nogle år siden havde man nogle forhåbninger om at blive den næste Viktor Axelsen, men der er vi ikke mere. Nu håber vi i stedet på at slå igennem på musikscenen. Dog vil badminton også fremadrettet fylde en del.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.