Super Dan afgjorde Sudirman Cup-finalen

Loading

Søndag var det tid til Sudirman Cup-finalen mellem storfavoritterne fra Kina og Japan. Kina har været suveræne igennem hele turneringen, så japanerne skulle på en svær opgave.

Første kamp på programmet var i herredouble, hvor Fu Haifeng/Zhang Nan fra Kina stod overfor Hiroyuki Endo/Kenichi Hayakawa fra Japan. Der var lagt op til en spændende kamp, og det fik publikum også i den grad.
Der skulle tre sæt for at afgøre affæren. Fu/Zhang tog 1. sæt med 21-17, mens japanerne tog 2. med 22-20. I 3. sæt var der ikke meget at komme efter for japanerne, som hele tiden haltede bagud. Kineserne vandt 3. sæt med 21-17, og sikrede Kina den bedst mulige start.

Overlegne kinesere
I damesingle stod verdens nummer 1 Li Xuerui overfor japanske Akane Yamaguchi. Her var kineseren storfavorit, og det udnyttede hun fuldt ud. Hun vandt et tæt 1. sæt med 23-21. I 2. sæt strammede Li Xuerui grebet og vandt sikkert med 21-14. Dermed havde Japan ryggen mod muren, inden tredje kamp som var i herresingle.

Herresinglekampen stod imellem ikonet Lin Dan fra Kina og det unge talent Takuma Ueda. I starten af kampen var Ueda godt med, og kom foran med 13-11 i 1. sæt. Derefter skruede Lin Dan tempoet op og vandt de næste 8 ud af 12 dueller. Han kunne dermed sikre sig sættet med 21-15. 2. sæt var en ensidig affære, hvor Lin Dan spillede godt, og ikke gav Ueda en chance. Han vandt med 21-13, til stor jubel for Lin Dan og alle de kinesiske tilskuere.

Dermed sikrede Kina deres 10. Sudirman Cup-titel.

Resultater fra Sudirman Cup

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.