Fanefjord Badmintonklub

Loading

Førhen en stor klub, ikke bare på Møn!

FANEFJORDHALLEN
Hallen med 3 baner, kendetegnet ved at der er meget kort afstand fra baglinien til væggen i begge ender.


Fanefjord nåede som det højeste i Danmarksserien i 70erne og 80erne. Det var dengang man mødte hold fra hele Danmark. Mødte blandt andet Skagen kan jeg huske.

Bjarne Sung Jakobsen og jeg fik vores badmintonopdragelse i denne hal. Husker da Sung begyndte at spille. Ketsjeren var næsten større end ham. Men ramme bolden det kunne han.

Da jeg startede i 1975, spillede en meget stor procentdel af børnene på Vestmøn enten badminton og fodbold eller begge dele som jeg gjorde.


Jeg husker Fanefjord Badmintonklub som en klub, hvor der blev taget sig rigtigt godt af os unge mennesker. Der blev passet på os. Og forældre og andre frivillige, leverede en stor indsats med at bringe os rundt til en masse badmintonoplevelser. 

Husker også tiden i Fanefjord Badmintonklub som en tid, hvor vi hver sæson deltog i adskillige stævner og turneringer på Lolland-Falster. Mange af de større byer havde deres egen turnering i 70 og 80’erne. Flemming Poulsen, min klasse- og klubkammerat Søren Poulsens far, brugte utallige weekender på at køre os rundt til turneringer. Og det var ofte både lørdage og søndage.


I lange perioder levede jeg nærmest i Fanefjordhallen. Den eneste dag jeg ikke spillede badminton var fredag. Mange motionister havde deres bane, og jeg var klar til at hjælpe hvis der manglede en spiller.


Det var en god tid langt fra teknologiens verden.
Fanefjordhallen var en god hjemmebane for mig i holdkampe, klubmesterskabskampe og Møns-mesterskaber.


Synes altid jeg kunne levere mit bedste i den lille hal?


Hvis ens modstander var dygtig til at lave en lang, høj serv, der ramte baglinien, var der en risiko for, at man ramte bagvæggen med ketsjeren, når man returnerede serven med en clear eller smash. Os der var vokset op med hallens udformning, blev ikke generet af det. Men når vi mødte modstandere fra andre klubber, blev de ind imellem frustrerede. 

NUTID
Jens Due har været træner i Fanefjord i mange år i nyere tid, og klubben er gået sammen med Møn Badminton om at stille hold i Lolland-Falster Kredsen. 

Allan Brønnum

Læs også

Malaysia Masters • Super 500 • D3

2 herresingler, 2 herredoubler og én mixeddouble er videre fra Dag 3 ved Malaysia Masters …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.