Kan Lee Chong Wei hente sin første VM-titel i Glasgow? Foto @BadmintonBladet

VM-optakt – herresingle: Sidste chance for et mesterskab til Lee Chong Wei?

Loading

En verdensetter, der formentlig ikke bliver verdensmester. En verdenstoer, der har aldrig har vundet verdensmesterskaberne. Og to kinesere med et af hav af VM-titler, der ikke er seedet blandt de første fire. Herresinglerækken til det kommende VM i Glasgow er i sandhed lidt af en mystisk størrelse.

Når VM i herresinglerækken skydes i gang om en uge, så kan vi forvente os at se alle verdens bedste badmintonspillere i aktion. Kun Jan Ø. Jørgensen har meldt fra grundet sin skade, hvilket betyder at hele top ni på verdensranglisten er at finde på startlisten til VM.

Mest spændende bliver det at se, om Lee Chong Wei endelig skal have det mesterskab, som han endnu aldrig har vundet. En så dominerende spiller på badmintonscenen gennem snart to årtier, og alligevel har han aldrig vundet et OL eller VM. Med sine snart 35 år bliver dette års VM formentlig et af hans sidste, så mon ikke der sidder godt 30 millioner malaysiske fans og krydser fingre fra på tirsdag.

Læs også: Hans-Kristian Solberg Vittinghus før VM: Det bliver ekstremt vigtigt at spille med disciplin

Blandt de andre favoritter er naturligvis forrige års vinder Chen Long og hans landsmand Lin Dan, der allerede har fem VM-guldmedaljer. Chen Long har med OL-guldet i Rio og med VM i 2015 vundet de seneste to helt store titler, og han må da også betegnes som turneringens favorit. Men snart 34-årige Lin Dan vil formentlig også gøre sit til, at han får sin sjette VM-guldmedalje.

Chen Long og Lee Chong Wei står allerede til hinanden i en kvartfinale, så vi får dermed kun én af de to videre blandt de sidste fire.

Dansk joker spøger i kulissen
Verdens nummer tre er dansker og hedder Viktor Axelsen. Han er turneringens helt store joker, og med en fin lodtrækning står han på papiret til en semifinale mod enten Lee Chong Wei eller Chen Long.

Læs også: Bliv klar til VM i badminton: To podcasts du skal høre

Først skal han dog lige forbi japanske Takuma Ueda, som han står til i første runde. I en eventuelt ottendedelsfinale venter der Axelsen Hong Kong-spilleren Ng Ka Long Angus, der pt er oppe som nummer ni verden, og i en kvartfinale kunne det ligne et opgør mod Chou Tien Chen fra Taiwan.

Son Wan Ho, verdens nummer et, er også blandt favoritterne til at nå langt. Går han i kvartfinalen venter formentlig indiske Kidambi Srikanth, der i de seneste måneder har set skræmmende god ud og vundet flere Superseries-titler. I samme fjerdedel af programmet finder vi også danske Anders Antonsen, der i første runde møder tyske Fabian Roth.

Vinder Antonsen det opgør, så venter der et kamp mod enten indonesiske Tommy Sugiarto eller Hu Yun fra Hong Kong.

Kinesiske Shi Yuqi, der overraskende gik i All England-finalen i marts, er fjerdeseedet, og står til endnu et opgør mod Lin Dan i en eventuel kvartfinale. Lin Dan er blot syvendeseedet, og dermed må en af de to altså ekspederes ud inden semifinalerne.

Holst og Vittinghus med hårde lodtrækninger
Emil Holst og Hans-Kristian Solberg Vittinghus får det til gengæld rigtig svært i Glasgow. Mens førstnævnte står til en andenrunde-kamp mod Lin Dan, så skal Vittinghus allerede i sit første opgør møde Lin Dans landsmand Tian Houwei.

De to mødtes som bekendt i All England-semifinalen sidste år, og Vittinghus har på fire opgør kun slået kineseren en enkelt gang.

Emil Holst møder i første runde sin tidligere holdkammerat fra Solrød Strand svenskeren Felix Burestedt.

Lodtrækning: Herresingle – VM i Glasgow

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

2 Kommentarer

  1. Når det gjelder badminton så er vi alle dansker -go DK go

  2. Axelsen selvfølgelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.