ODENSE. NOGLE DAGE FØR START!

Loading

Starten på……..
“The HSBC BWF World Tour Super 750 tournament DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR”

Efteråret er høsttid. Sukkerroerne er efterårsguldet hernede på Lolland, Falster og Sydsjælland. Allerede nu kører lastbiler og traktorer med fuld last i pendulfart fra markerne til Nykøbing Falster for at transformere roerne til hvidt sukker.

Men hvad med badminton? Vil danskerne høste medaljer ved DO19?

Flere medier og personer har allerede skrevet om det. At det bliver svært. Det med medaljerne. På grund af en hård lodtrækning kombineret med en forøget kamp om OL-pladserne og en hjemlig elite i (delvis) modvind.

Jeg er ikke ekspert i det med elitebadminton. Så langt fra. Bare en lægmand. En halvgammel jyde ved Storstrømmen, hvor byggeriet af en ny bro over strømmen til ca 3,5-4 milliarder er i fuld gang. Men enhver kan se det. Ligesom enhver kunne se, udover politikerne der i starten vendte det blinde øje til, at den gamle Storstrømsbro var og er……gammel, udslidt, over the top. Faktisk så slidt, at den i en kort periode var lukket for togene på grund af revner, man pludseligt opdagede ved grundigt eftersyn. Gudskelov når vi at få en ny bro, før den gamle bryder helt sammen og togtrafikken til øerne helt lukkes af. Men som sagt – enhver kan se det. Dansk badminton er tynd i nogle af kategorierne. Særdeles tynd set i forhold til tidligere i 10erne. Men også mere historisk. Nogle skulle have været mere forudseende og bygget en bro over gabet i god tid.

I mixeddouble er de højest placerede danske par på BWF World Ranking (aflæst den 07.10.19) – den aktuelle verdensrangliste, nummer 49 og 50  – Mia Surrow/Mikkel Mikkelsen og Sara Thygesen/Niclas Nøhr. Over dem ligger alene af europæere to franske par, tre engelske, to russiske, to tyske, et irsk og et hollandsk. Det kunne også være udtryk for en stærk bredde i europæisk mixeddouble. Men er det det?

Nå, men torsdag morgen kører jeg fra Sydsjælland mod Odense. Forhåbentligt for at se danske spillere performe, meget gerne over ranglisteniveau. Uanset deres resultater venter der os tilskuere i hallen eller på TV2 Sport verdensklasse badminton. For ligesom når vi ser fodbold eller tennis, bør vi sagtens kunne nyde og beundre udøvernes kunnen – deres determination, vilje, perfektion, uden at der behøver at være spillere fra Dronningeriget på det ultimative scene.

De kommer alle sammen. Stjernerne. Fra hele verden. For at spille i H. C. Andersens by i denne uge og i byernes by i næste uge.

Lad dem høre vores begejstring over deres ekvilibristiske evner, fart og tempo. Over deres årelange, enstrengede dedikation for at kunne beherske en 5 grams fjerbold.

Lad os fejre sporten.

Og så lige til sidst.
For at en turnering i denne størrelse kan gennemføres kræver det utallige menneskers indsats. Både professionelle og amatører. Ansatte og frivillige. Foran og bag kamera. I og udenfor lyset. I og udenfor hallen. Før, under og efter turneringen. Her er nogle af dem. Stor tak. Uden jer var der ingen turnering.

Vi ❤️ Badminton! 

Per Damkjær Juhl

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.