Balladen om høje kinesiske server og berøringer…..

Loading

Husker I balladen om denne kamp? De mange servefejl-kendelser imod det kinesiske toppar! Som også Oma Gill kommenterede kritisk – altså kritik på fejlkendelserne. Og Stavngaards berøring, ah, lad mig bare kalde den hvad det var, skub til den kinesiske træner i pausen mellem sættene!

Forud var det kinesiske mixpar blevet dømt for for høj serv adskillige gange og havde brokket sig, som ALLE jo gør, nærmest hver gang. Hold nu op. I server alle for højt!

I pausen går den kinesiske træner forbi hoveddommer og berører, klapper hurtigt gentagne gange tydeligt, vedkommende 3 gange på benet, låret, undervejs og tiltaler samtidig også vedkommende.

Havde det været i fodbold, var det til direkte rødt kort og “ud af stadion med dig!” Men her skete der intet! Intet gult, rødt eller sort til den kinesiske træner. Ingen henstilling. Ingen referee.Og alligevel. Nogen tog affære! Nemlig den danske træner Thomas Stavngaard. Han ville ikke finde sig i det og skubbede, uskyldigt sagt puffede den kinesiske træner væk.

Typisk dansk reaktion. Vi reagerer. ”Det vil vi fandme ikke finde os i!”. Men sådan gør man bare ikke i Asien. Reagerer med berøring. Slet ikke mere håndfast og aggressivt.

Lige derefter er den kinesiske træner i oprør, fornærmet ville man nok også sige, og løfter hånden for at signalere til…..referee…..”han skubbede mig!”. Men hey…..du startede!

Og det skabte bølger på Twitter. Stor utilfredshed. De fleste krævede sanktioner mod den danske træner.

Der var stemmer, der talte om typisk dansk/europæisk “racisme” og klart entydige domme mod asiatiske spillere.

Det kinesiske forbund CBA krævede begge dommere forhindret i at dømme flere kampe med kinesiske spillere – OG en personlig undskyldning fra Stavngaard. Jonassen var ude med en undskyldning, men det var ikke nok!

Men hør. Den kinesiske træner berørte først hoveddommere og forsøgte at påvirke på den måde.

Og det virkede. Sgu! For herefter blev der ikke dømt flere fejlserver på det kinesiske par.

Badmintonsporten skal finde en objektiv løsning på serven. Lige nu er afgørelserne 100% subjektive og meget svingende. Indførelse af professionelle og 100% uafhængige og upåvirkelige dommere kunne være en del af løsningen.

Stavngaard har fået den løftede pegefinger. Berettiget. Dagen efter, om fredagen, hilste jeg kort på ham, klappede ham på skulderen og sagde “du må sgu ik røre ved asiatere…..det gør man bare ikke”….og det vidste han jo godt, sagde han, og sådan løser vi ofte problemer i vores lilleputnation, med direkte tale og lidt humor tilsat bid.

Men den kinesiske træner skal også have en kraftig reprimande for at berøre hoveddommeren. Det må aldrig ske.

Men den reprimande kommer aldrig, for ingen tør gå imod CBA.

Ærgerligt, at når en servedommer endelig dømmer efter reglerne, så går det helt galt og alle er i oprør!

Find en løsning!

Badmintonbladet • Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.